Οι (χρυσοί) χορηγοί της ενίσχυσης των άκρων στην Ευρώπη (μας)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη από το ysterografa.gr

Στην παραπάνω φωτογραφία, δεν υπάρχει… κανένας Ευρωπαίος. Μην αυταπατάστε. Ο κατηγορούμενος για σκάνδαλα διαφθοράς που ο ίδιος έχει πυροδοτήσει, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν ανήκει στην Ευρώπη, ούτε ιστορικά, ούτε πολιτικά, ούτε αξιακά, ούτε ηθικά. Όσο για το… άχαστο δίδυμο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Σαρλ Μισέλ, πόση θλίψη για το κατάντημα της κοινής ευρωπαϊκής πατρίδας μας, μπορεί να χωρέσει σε ένα κάδρο. Με αμφότερους να λειτουργούν σε βάρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αγκαλιά με τον Ουκρανό Πρόεδρο, μετά την ομόφωνη έγκριση της παροχής βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ στο διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου. Την ίδια ώρα που η Ευρώπη πολιορκείται από εκατομμύρια αγρότες, οι οποίοι βιώνουν την απόγνωση των συνεπειών της απροθυμίας της πολιτικής ηγεσίας των Βρυξελλών να τους στηρίξει.

Και δεν είναι μόνο οι αγρότες. Οι ευρωπαϊκοί λαοί βλέπουν την ποιότητα της ζωής τους τα τελευταία αρκετά χρόνια να υποβαθμίζεται. Μεταξύ άλλων και ως συνέπεια των απερίγραπτων χειρισμών της Ευρώπης στην ουκρανική κρίση, με οικειοθελή εκχώρηση της στρατηγικής αυτονομίας της Ένωσης, και τυφλής πρόσδεσής της στο όχημα εξυπηρέτησης των αμερικανικών συμφερόντων.

Η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, ο Σαρλ Μισέλ και η υπόλοιπη… παιδική χαρά των Βρυξελλών, λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές της κρίσης και επιταχυντές της φθοράς των ευρωπαϊκών αξιών. Ως χρυσοί χορηγοί των άκρων, μαζί με… ανορθογραφίες όπως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίας έχει αναστείλει την λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ουκρανία και κυβερνά με καθεστώς στρατιωτικού νόμου.

Οι κάλπες των ευρωεκλογών πλησιάζει. Όπως και ο… τρόμος για τα αποτελέσματά τους.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News