Βολές στο Μεσολόγγι για τον «κατήφορο» του Αγρινίου

Σπ. Διαμαντόπουλος : Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τους γείτονες στον κατήφορό τους
Χρήστος Παΐσιος: Δεν θα κατέλθουμε στο επίπεδο

Πάνδημο ήταν το συλλαλητήριο σήμερα Μεσολόγγι για το Πρωτοδικείο ενόψει του νέου δικαστικού χάρτη. Στους χαιρετισμούς πάντως που έγιναν προς το συγκεντρωμένο πλήθος δόθηκαν και αρκετές απαντήσεις στα όσα ακούστηκαν στο αντίστοιχο συλλαλητήριο τις προάλλες στο Αγρίνιο

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων, μίλησε και ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτες επιλογές» εις βάρος του Μεσολογγίου. Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος είπε με νόημα ότι «η απόφαση για την έδρα του Πρωτοδικείου αποτελεί μια στιγμή κρίσης, αλλά και μια ευκαιρία εξιλέωσης για μια σειρά απαράδεκτων επιλογών σε βάρος του Μεσολογγίου, που συρρικνώνουν την πόλη και προσβάλλουν τους πολίτες της».

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου αναφερόμενος και σε όσα ακούστηκαν από την πλευρά των φορέων του Αγρινίου είπε ακόμη με νόημα: «Όσον αφορά κάποιους γείτονες που έχουν υποπέσει σε ολισθηρά ατοπήματα αναφερόμενοι στο Μεσολόγγι, γείτονες που συνεχίζουν να προκαλούν, διχάζοντας τις τοπικές κοινωνίες επικαλούμενοι αλαζονικά πληθυσμιακά μεγέθη των πόλεων, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορό τους, κατήφορο που ξεπερνά κάθε όριο σεβασμού που επιβάλλει η αρχή της καλής γειτονίας». Απαντώντας λοιπόν ο Σπύρος Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι είναι συγκεκριμένα τα αριθμητικά δεδομένα βάση της ευρύτερης περιφέρειας, που εξυπηρετεί το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και απαντούν στα πληθυσμιακά κριτήρια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος τόνισε ότι ο υφιστάμενος δικαστικός πρέπει να μείνει ως έχει. Υποστήριξε ότι ο δικηγορικός σύλλογος Μεσολογγίου υπερασπίστηκε το Εφετείο στο Αγρίνιο και παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι στην Αιτωλοακαρνανία θα έπρεπε να υπήρχαν τρία Πρωτοδικεία. Παράλληλα όμως τόνισε ότι «αν είναι να μείνει ένα μόνο Πρωτοδικείο, θέλουμε να είναι στο Μεσολόγγι». Ακόμη ο Χρ. Παΐσιος ο δικηγορικός σύλλογος της πόλης υποστήριξε τις θέσεις του χωρίς κανένα διχαστικό πνεύμα. Τέλος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου έκανε και κάποιες νύξεις, που εμμέσως πλην σαφώς απαντούσαν στις αναφορές του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, που χαρακτήρισε «χωριό» το Μεσολόγγι, χαρακτηρισμός που προκάλεσε πολλά σχόλια τις προάλλες στο Μεσολόγγι. «Κρατάμε το επίπεδο του αγώνα με αποτελεσματικότητα, με σύνεση και με ηρωισμό, όπως αξίζει σε μια Ιερά Πόλη. Δεν θα κατέλθουμε στο επίπεδο, θα διδάξουμε αυτό που δίδαξαν και οι πρόγονοί μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News