Περιμένοντας τις ειδικές συνεδριάσεις της λογοδοσίας

Ρωτάμε ή δεν ρωτάμε, ήταν το ερώτημα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αλλά και ο δήμαρχος έκοψαν τη… φόρα στο Δημήτρη Τραπεζιώτη που ήθελε να απευθύνει ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει μία διαφορετική ερμηνεία στο νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων. Η ερμηνεία του προεδρείου είναι ότι θα πρέπει οι ερωτήσεις να υποβάλλονται γραπτώς και να απαντώνται στη δίμηνη ειδική συνεδρίαση της λογοδοσίας, που προβλέπεται από δω και στο εξής. Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης είχε μία διαφορετική ερμηνεία και φυσικά την απορία τι γίνεται με ένα θέμα που μπορεί να είναι επείγον ή επίκαιρο και δεν μπορεί να περιμένει την ανα δίμηνο ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο περιμένει τη διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ γενικότερα και για άλλα θέματα που άπτονται της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων, μέσω της οποίας θα διευκρινιστεί και αν είναι δυνατή η υποβολή ερωτημάτων στις τακτικές συνεδριάσεις του οργάνου. Πάντως στην πρώτη τακτική συνεδρίαση ο Δημήτρης Τραπεζιώτης εν τέλει έθεσε τα ερωτήματα που ήθελε με την ανοχή του προεδρείου.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ξεκινήσουν στο Αγρίνιο οι ειδικές συνεδριάσεις της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής και αυτό γιατί στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η αντιπολίτευση… Aν μάλιστα στις τακτικές συνεδριάσεις δεν υπάρξει χώρος για ερωτήματα, τότε αυτές θα συνεδριάσεις θα έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News