Super League: Το πρόγραμμα «φωτιά» των 4+1 που απειλούνται με υποβιβασμό

Οι ΠΑΣ Γιάννινα, Κηφισιά, Παναιτωλικός, Βόλος είναι οι ομάδες που παραμένουν καθηλωμένες στην ουρά, ενώ πλέον στο «κόλπο» φαίνεται πως μπαίνει και ο ΟΦΗ. Σε κάθε μία από τις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές θα υπάρχει ένα μεταξύ τους ματς!

Ολο και περισσότερο «φουντώνει» η «μάχη» της ουράς στην Stoiximan Super League, η οποία και προμηνύεται εξίσου συναρπαστική όπως η αντίστοιχη της κορυφής.Με γνώμονα τα υπάρχοντα δεδομένα από τη δαμόκλειο σπάθη του υποβιβασμού απειλούνται 4+1 ομάδες, καθώς ΠΑΣ Γιάννινα, Κηφισιά, Παναιτωλικός και Βόλος βρίσκονται «στριμωγμένοι» στις τέσσερις τελευταίες θέσεις και σε απόσταση ισάριθμων βαθμών, ενώ κοντά τους παραμένει και ο ΟΦΗ που μετά τα τελευταία του ανεπιτυχή αποτελέσματα είναι μόλις στο «+5» από τη σωτηρία.

Σίγουρα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στα play-outs, όπου στο μίνι πρωτάθλημα των επτά αγωνιστικών όλα τα clubs του 7-14 θα μεταφέρουν τους βαθμούς της regular season, θα παίξουν από μία φορά μεταξύ τους και εξ’ αυτών θα υποβιβαστούν τα δύο τελευταία, όμως είναι πολύ σημαντική και η σειρά που θα μπουν στην τελική ευθεία της σεζόν.Κακά τα ψέματα είναι άλλο να «κυνηγάς» και άλλο να σε «κυνηγάνε».

Ας δούμε λοιπόν το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας των 4+1 αυτών ομάδων, που επί του παρόντος προβάλλουν ως οι άμεσες απειλούμενες.Παρατηρώντας το δε προκύπτει ένα συμπέρασμα που καθιστά κάθε σχετικό προγνωστικό ως άκρως παρακινδυνευμένο, καθώς στις πέντε τελευταίες «στροφές» θα έχουμε ισάριθμα «εξάποντα» παιχνίδια.

Δηλαδή σε κάθε μία αγωνιστική θα διεξαχθεί και ένα μίνι-ντέρμπι μεταξύ των συγκεκριμένων συλλόγων, αφού την επομένη η Κηφισιά θα υποδεχθεί τον Βόλο, την μεθεπόμενη ο Βόλος τον ΠΑΣ Γιάννινα, την 24η ο ΠΑΣ Γιάννινα τον ΟΦΗ, την 25η ο Βόλος τον ΟΦΗ και την 26η η Κηφισιά τον Παναιτωλικό.Αυτόματα όλα προβάλουν ρευστά, ενόψει φυσικά και των play-outs, όπου άπαντες αναζητούν το «μαγικό» 28. Η ιστορία μας έχει δείξει πως ναι μεν το μαξιλαράκι ασφαλείας είναι οι 30 πόντοι, αλλά και με 28 δύσκολα εώς απίθανα θα υποβιβαστείς.Εάν μάλιστα στα πέντε προαναφερθέντα ντέρμπι ουράς υπάρξουν τέσσερις ή και το απόλυτο σε ισοπαλίες, τότε το όριο της παραμονής είναι πολύ πιθανό να «κατέβει» αισθητά.

ΟΦΗ, 20 βαθμοί
Ολυμπιακός*
Πανσερραϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα*
Βόλος*
Παναθηναϊκός

Βόλος, 16 βαθμοί
Κηφισιά*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αρης*
ΟΦΗ
Ολυμπιακός*

Παναιτωλικός, 15 βαθμοί
Ατρόμητος
Αστέρας Τρ.*
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
Κηφισιά*

Κηφισιά, 15 βαθμοί
Βόλος
ΑΕΚ*
Παναθηναϊκός*
Αστέρας Τρ.*
Παναιτωλικός

ΠΑΣ Γιάννινα, 12 βαθμοί
Αρης
Βόλος*
ΟΦΗ
ΑΕΚ*
Ατρόμητος

Οπου* οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

πηγή : gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News