Περισσότερα έργα και όχι πλατφόρμες… χρειάζεται η επαρχία

«Συνεκτική περιφερειακή πολιτική» προς το παρόν με… πλατφόρμα, ίσως αργότερα με έξτρα χρήματα

Μία δημόσια πλατφόρμα, προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, χάρη στην οποία θα παρέχεται λεπτομερής ενημέρωση για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται, υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε περιφέρεια, ανακοίνωσε πως θα τεθεί σε λειτουργία, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του χθες με τους περιφερειάρχες της χώρας.

Εξηγώντας, ανέφερε πως «αυτή η πληροφορία πρέπει να είναι αναλυτική, να έχει στοιχεία χρηματοδότησης, την πρόοδο υλοποίησης για σκοπούς τόσο ευρύτερης ενημέρωσης, αλλά και για σκοπούς δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων». Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία συνεκτική περιφερειακή πολιτική. Δεν θέλουμε να πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο».

Ούτε ένα ευρώ χαμένο… γιατί στην παρούσα συγκυρία η Κυβέρνηση ως φαίνεται δεν έχει να δώσει κάποιον επιπλέον ευρώ. Και όταν δεν έχει χρήματα για επιπλέον έργα και δράσεις, φτιάχνεις μια πλατφόρμα για να διαχειριστείς κάπως την κατάσταση και πας παρακάτω με την ελπίδα κάποια στιγμή να βρεθούν και επιπλέον πόροι… Η «συνεκτική περιφερειακή πολιτική» όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός χρειάζεται επιπλέον χρήματα και όχι πλατφόρμες.

Μόλις πριν δυόμισι μήνες οι Περιφερειάρχες της χώρας στο συνέδριό τους ζητούσαν επιτακτικά από την κυβέρνηση να αυξήσει το όριο πληρωμών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διαμαρτυρόμενοι για την ταμειακή ροή που δημιουργεί προβλήματα σε πολλά έργα….

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Αιτωλοακαρνανία 
και τη Δυτική Ελλάδα στο ΑγρίνιοCulture.gr