Εγκαινιάστηκε το Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου [pics]

Β.Γκίζας: «Έργο σταθμός για την κοινωνία μας»

Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου. Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος.

Στο Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου σήμερα φοιτούν 21 μαθητές, 15 μαθητές στις τάξεις του Δημοτικού και 6 μαθητές στο Νηπιαγωγείο.Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος 2014-2020, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με κύριο στόχο την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και τη συμπλήρωση των κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, οι βουλευτές ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας κ.Κώστας Καραγκούνης και κ.Θανάσης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ.Χρήστος Παΐσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας κ.Άγγελος Σταυρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Παναγιώτης Λουκόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.Νίκος Ραυτόπουλος, κ.Ντίνος Τσουκαλάς και κ.Σωκράτης Παπαβασιλείου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.Γιώργος Σιαμαντάς και κ.Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος κ.Κώστας Σταυρόπουλος και εκπρόσωποι της Κοινότητας Ναυπάκτου, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ.Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.Γιάννα Φαναριώτου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ.Νίκος Δελέγκος, ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Αιτ/νιας, Ευρυτανίας και Λευκάδος κ.Θάνος Ρισβάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ.Λεωνίδας Κυρίτσης, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων, η Πρόεδρος κ.Βάσω Παναγοπούλου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη», γονείς και παιδιά.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Η σημερινή ημέρα είναι αναμφίβολα ξεχωριστή.Κάθε σχολείο που γίνεται είναι σημαντικό για μία κοινωνία, το συγκεκριμένο όμως σχολείο έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και το μυαλό όλων μας, γιατί είναι ένα Ειδικό Σχολείο. νΌλες και όλοι όσοι είμαστε εδώ σήμερα αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα του να έχουν όλα τα παιδιά ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.Και το Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό.

Ως Δήμαρχος Ναυπακτίας νιώθω πραγματικά υπερήφανος, καθώς έχουμε το μοναδικό προνόμιο να διαθέτουμε υποδειγματικές δομές για τα Άτομα με Αναπηρία. Τις δομές του Συλλόγου «Αλκυόνη» με τις Στέγες και το Κέντρο Διημέρευσης, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (το γνωστό ΕΕΕΕΚ) και το ΚΔΑΠ-μεΑ.Σε αυτές τις δομές έρχεται να προστεθεί το Ειδικό Σχολείο, που για πολλούς από εσάς, το γνωρίζω και προσωπικά, ήταν όνειρο και στόχος ζωής.

Κλείνοντας, να πω ότι, μπορεί τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου να γίνονται στην παρούσα δημοτική θητεία, το έργο όμως έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλλαν σε αυτό. Παρά τις πολλές δυσκολίες που προέκυψαν, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί».

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου

 

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr