Εκλογές στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας : Ποιοι ψηφίζουν από την Αιτωλοακαρνανία

Αύριο το απόγευμα στην Πάτρα διεξάγονται οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τους αντιπροσώπους της Δυτικής Ελλάδας για την αντίστοιχη συνέλευση της ΚΕ∆Ε, που προγραμματίζεται για το τέλος του Φεβρουαρίου.

Τους «πράσινους» αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειας θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και νυν Πρόεδρος της ΠΕΔ, Θανάσης Παπαδόπουλος. Τους «γαλάζιους» ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας και τους «κόκκινους» ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Οι τρεις τους, όπως και το 2019, θα βρεθούν εκ νέου αντίπαλοι σε μια μάχη που μοιάζει αρκετά αμφίρροπη.

Στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ συμμετέχουν οι Δήμαρχοι της περιοχής και ex officio τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ της ΠΕΔ. Από εκεί και πέρα αναλογικά με τον πληθυσμό συμμετέχουν και δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι κάθε Δήμου, που εκλέγονται από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο Δήμος Αγρινίου εκπροσωπείται στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας με 15 αιρετούς εκπροσώπους που εκλέχθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο πέραν του Δημάρχου Γ. Παπαναστασίου ο Δήμος Αγρινίου στην αυριανή διαδικασία θα έχει δύο ακόμη εκπροσώπους που συμμετέχουν ex officio καθώς ήταν μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ κατά την προηγούμενη περίοδο. Πρόκειται για τους Τίμο Παπανικολάου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο.Από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα συμμετέχουν οι Νίκος Βαμβακάς, Χρήστος Γούλας, Θύμιος Γρίβας, Κώστας Καλαντζής, Γεωργία Μπόκα, Κώστας Σαράκης, Χρυσούλα Τασολάμπρου και Γιάννης Φαρμάκης από την παράταξη Παπαναστασίου. Οι Κατερίνα Κουτσουπιά, Γιώργος Μελιάδης, Γιώργος Παρμάκης και Βασιλική Ψιλογιαννοπούλου από την παράταξη Πιστιόλα, ο Δ. Τραπεζιώτης από το «Ανοικτό και Πράσινο Αγρίνιο» και ο Δημήτρης Μπλέτσας από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Από το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου αντιπρόσωποι του Δήμος εκλέχθηκαν οι Μιχάλης Μπιλάλης, Λάμπρος Δάλαρης, Χρήστος Τέγας (εκ της πλειοψηφίας) και οι Παναγιώτης Κατσούλης και Νίκος Καρατζογιάννης από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμος Ναυπακτίας θα εκπροσωπηθεί στην ΠΕΔ από τους Θωμά Κοτρωνιά και Κωνσταντίνο Τσουκαλά από την πλευρά της παράταξης του Β. Γκίζα, ενώ οι Γιώργος Ασημακόπουλος και Παναγιώτης Κεχαγιάς, θα εκπροσωπήσουν αντίστοιχα τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στο Δήμο Αμφιλοχίας ο Κωνσταντίνος Κοπίδης για λογαριασμό της παράταξης του Σ. Τορουνίδη και από την αντιπολίτευση ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κατσούλας θα είναι οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου.

Από το Δήμο Ξηρομέρου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας θα συμμετέχουν Ιωάννης Χρόνης (εκ της πλειοψηφίας) και ο Ερωτόκριτος Γαλούνης (εκ της μειοψηφίας).

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα εκπροσωπηθεί στην ΠΕΔ με ένα επιπλέον μέλος και αυτός θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Γ. Αποστολάκης που συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ κατά την προηγούμενη περίοδο. Οι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου θα είναι ο Σπύρος Τομαράς από την παράταξη Κασόλα και ο Παντελής Αποστολάκης από τη μείζονα αντιπολίτευση.

Τέλος ο Δήμος Θέρμου, εκτός από το Δήμαρχο και υποψήφιο πρόεδρο της ΠΕΔ Σπύρο Κωνσταντάρα, θα εκπροσωπηθεί και από το Κωνσταντίνο Κότσαλο.

Σε όλες τις περιπτώσεις από τα δημοτικά συμβούλια έχουν εκλεγεί και αναπληρωματικοί σε εκπρόσωποι σε περίπτωση απουσίας κάποιου τακτικού μέλους της ΓΣ της ΠΔ.

19 Δήμαρχοι και 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι στην ΚΕΔΕ από τη Δυτική Ελλάδα

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές στην ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδα θα επιλέξει από τη Γενική της Συνέλευση και 11 αντιπροσώπους για το κορυφαίο όργανο της Αυτοδιοίκησης. Από την Δυτική Ελλάδα στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ θα συμμετέχουν 30 εκπρόσωποι, οι 19 δήμαρχοι της περιοχής και 11 δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν από τη διαδικασία που θα λάβει χώρα στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr