Η ΔΕΥΑ Αγρινίου επιβεβαιώνει την υδροκλοπή και αφήνει στη φαντασία μας αν πρόκειται για αιρετό

Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα λέει η Δημοτική Επιχείρηση

Απάντηση στην καταγγελία του Κώστα Πιστιόλα περί υδροκλοπής από αιρετό του Δήμου Αγρινίου δίνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Αγρινίου. Η ΔΕΥΑ επιβεβαιώνει την καταγγελία αναφερόμενη σε περίπτωση υδροκλοπής που εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση ακολουθήθηκαν τα πραβλεπόμενα με επιβολή προστίμου και  καταγραφή του συμβάντος από την Αστυνομία.

Ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει απόλυτα, αν πρόκειται όντως για αιρετό του Δήμου Αγρινίου, όπως καταγγέλλεται από την πλευρά του Κ. Πιστιόλα.

Το γεγονός όμως ότι δίνεται άμεσα απάντηση στην καταγγελία ίσως να μην είναι τυχαίο, από τη στιγμή εξάλλου που η καταγγελία του Κ. Πιστιόλα έγινε με τη λογική ότι πρόκειται για συγκεκριμένο αιρετό, σπεύδοντας μάλιστα η παράταξη του Κ. Πιστιόλα στην ανακοίνωσή της να συσχετίσει την περίπτωση αυτή με την υπόθεση της υποκλοπής στη ΔΕΥΑ. Επιπλέον η ΔΕΥΑ Αγρινίου αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει ενημερώσει επισήμως με ανακοίνωσή της για περιστατικά υδροκλοπών από το δίκτυό της. Η επιμονή πάντως της ΔΕΥΑ να τονίσει ότι τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα αφήνει στον καθένα να καταλάβει πως μάλλον πρόκειται για αιρετό, κι ας μην ξεκαθαρίζεται με απόλυτο τρόπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ :

Σχετικά με διαπίστωση λειτουργίας παροχής χωρίς υδρόμετρο η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ ενημερώνει τα εξής:

Όταν διαπιστώνεται κατανάλωση νερού που δεν γίνεται με υδρόμετρο τότε η Δημοτική Επιχείρηση προχωρά σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές, δηλαδή την Αστυνομία, ώστε να καταγραφεί το συμβάν. Κατόπιν συντάσσονται τα αντίστοιχα έγγραφα βάσει των οποίων γίνεται ο υπολογισμός του προστίμου, όπως προβλέπεται στον κανονισμό ύδρευσης- αποχέτευσης της ΔΕΥΑΑ. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ο καταναλωτής – παραβάτης καλείται να καταβάλει το τίμημα της παράβασης.

Η ΔΕΥΑΑ έχει διαπιστώσει, από το 2021, 22 περιπτώσεις παραβάσεων του κανονισμού (υδροκλοπές) και έχει επιβάλλει τα αντίστοιχα πρόστιμα συνολικής αξίας 9.859,09€.

Η διαπίστωση της τελευταίας παράβασης έγινε από συνεργείο που εκτελούσε τακτικές εργασίες συντήρησης του δικτύου. Ειδικότερα, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, συνεργείο της ΔΕΥΑΑ, κατά τη διάρκεια εργασιών μεταφοράς, διαπίστωσε την ύπαρξη δεύτερης παροχής, χωρίς υδρόμετρο, η οποία εισέρχονταν σε ιδιωτικό χώρο. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι προέβησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες, δηλαδή καταγραφή του συμβάντος και στη συνέχεια στην επιβολή του σχετικού προστίμου.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και στη συγκεκριμένη, της 8ης Φεβρουαρίου, ενήργησε άμεσα καταγγέλλοντας την παράβαση στις αρμόδιες Αρχές, για τις δικές τους ενέργειες και επιβάλλοντας πρόστιμο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr