H Ευρώπη επιστρέφει στους κανόνες, που την απομακρύνουν απ’ τις κοινωνίες της

Οι κοινωνίες όμως είναι με το χέρι απλωμένο

Σε μια εκλογική χρονιά με το τέρας της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους να μην έχει τιθασευτεί, η Ευρώπη επιλέγει την επιστροφή στους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Αυτό το δρόμο άνοιξε η πολιτική συμφωνία των κρατών μελών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή, που αναμένεται να ψηφιστεί στην ευρωβουλή μέχρι τον Απρίλιο.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε θα αναγκάσει τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τους νέους κανόνες φέτος για τους προϋπολογισμούς τους για το 2025. Κανόνες που έχουν να κάνουν κατά βάση με το χρέος και το έλλειμμα.

Για την Ελλάδα η συμφωνία μπορεί να μην φέρνει εκ πρώτης όψεως αρνητικές δραματικές αλλαγές, αλλά κάτι μου λέει ότι αυτό που ακούμε συχνά το τελευταίο διάστημα για τα «δημοσιονομικά περιθώρια» και για «τους πόρους που δεν είναι ανεξάντλητοι» θα το ακούμε πιο συχνά στο εγγύς μέλλον. Και την ίδια ώρα, για παράδειγμα, οι αγρότες είναι με το χέρι απλωμένο… Και όχι μόνο βέβαια… Αν υπήρχαν τα περιθώρια για ένα market ή fuel pass, όσο κι αν δεν έλυσαν το πρόβλημα της ακρίβειας, κανείς δεν θα έλεγε όχι…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr