Θα αλλάξει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ;

Ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, αλλάζει όμως;

Στο ντούκου… περνούν μέχρι στιγμής οι εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή ψηφίζει! Ή μάλλον θα ψήφιζε καθώς αιφνιδιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης τις μετέθεσε για ένα μήνα και για μετά το Συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί 23-24 και 25 Φεβρουαρίου. Θα ψηφίζει όμως σύντομα για την εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι κομματικοί μηχανισμοί μετά τη μίνι διάσπαση με τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς και τις αποχωρήσεις πολλών μελών από τις τοπικές οργανώσεις έκαναν μια προσπάθεια για εγγραφή νέων μελών στο κόμμα. Μια προσπάθεια όμως που έγινε περισσότερο για την τιμή των όπλων. Σε Ο κάθε περίπτωση και σε τοπικό επίπεδο και πανελλαδικά το στοίχημα θα είναι η συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία. Και αυτό γιατί ήδη από τη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου, μετά τη διπλή εκλογική συντριβή στις εθνικές εκλογές, φάνηκε ότι ένα μέρος των μελών αποστασιοποιήθηκε.

Πάντως σε τοπικό επίπεδο φαίνεται πως μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε αλλαγή σκυτάλης στα ηνία του κομματικού μηχανισμού, καθώς οι πληροφορίες λένε πως ο μέχρι σήμερα γραμματέας της Νομαρχιακής Κώστας Ταφλανίδης δεν επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος. Το τι θα φέρει η επόμενη μέρα στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος κανείς δεν μπορεί να το προκαταλάβει. Επί πολλά χρόνια οι κομματικές οργανώσεις ήταν σχεδόν περιχαρακωμένες, όσο κι αν ο Τσίπρας φώναζε για άνοιγμα στην κοινωνία. Πλέον όμως η κοινωνία δεν παρακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr