Ανέκαθεν αυτοδιοικητική πρωτίστως η στάση του Σπ. Κωνσταντάρα

Ο Κωνσταντάρας κάνει ταμείο πρώτα στην κοινωνία και όχι στο κόμμα

Το έχει η μοίρα του Σπύρου Κωνσταντάρα, όταν χάνει εκλογές, να τις χάνει για «μια χούφτα ψήφων». Έτσι συνέβαινε παλαιότερα όταν έχανε τη δημαρχία του Θέρμου για λίγες ψήφους, έτσι συνέβη δύο φορές και στις εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας χάνοντας την πρωτιά για μονοψήφιο αριθμό ψήφων.

Ο δήμαρχος του Θέρμου πάντως στη δήλωσή του άφησε αιχμές προς την πλευρά του αντιπάλου του δημάρχου Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλου λέγοντας με νόημα πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το πεδίο γόνιμης σύνθεσης και αντιπαράθεσης ιδεών και όχι ταμείο κομματικών επιλογών» εξηγώντας ότι ο ίδιος προτίμησε «να ενώνω και την επόμενη μέρα των εκλογών, παρά να διχάζω από την προηγούμενη με τακτικισμούς και διανομή θέσεων». Και δικαιούται να μιλά με αυτό τον τρόπο ο Σπύρος Κωνσταντάρας γιατί μέχρι τώρα στην αυτοδιοικητική του πορεία ενώ έχει σαφή κομματική προέλευση ως αυτοδιοικητικός έχει δείξει ότι δεν λειτουργεί ως κομματικός εγκάθετος.

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ στο Αγρίνιο, το 2022, ο Σπύρος Κωνσταντάρας προειδοποιούσε με αφορμή τις τότε αντιδράσεις για το κλείσιμο περιφερειακών υποκαταστημάτων τραπεζών και των ΕΛΤΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας ότι «μετά τις εκλογές θα γίνει ρημαδιό…». Δεν μπήκε στη διαδικασία να αποσιωπήσει τους κυβερνητικούς τακτικισμούς, αλλά προέταξε το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών από το στενά κομματικό. Και φυσικά η εκτίμησή του πέτυχε διάνα…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr