Ναύπακτος: Ανοίγει η αυλαία για το «ΟΙΚΟθέατρο» για 13η χρονιά!

Mε θεατρικά έργα από τα Δημοτικά Σχολεία Ναυπάκτου, Γαλατά και Πάτρας

Συνεχίζεται για 13η χρονιά, η πολυβραβευμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α’βάθμιας εκπαίδευσης της Ναυπάκτου σε θέματα οικολογίας, με την υλοποίηση θεατρικών παραστάσεων.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο+Μπλέ”, του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που έχει ως σκοπό την εμπλοκή και ενημέρωση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική δράση με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια και όχι μόνο, σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, ξεκινώντας από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 18.00, με δύο θεατρικές παραστάσεις και την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγοί και υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο LURPAK της εταιρίας Arlα, η αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας.

Μια δράση στην οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές, έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20.000 θεατές, ενώ έχει βραβευτεί από κορυφαίες διοργανώσεις όπως: *TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr