Γάμος ομόφυλων: «Ναι» μόνο από Παπαθανάση και Ζαμπάρα, απείχε η Σταρακά

Με ευρεία πλειοψηφία 176 ψήφων πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όχι ψήφισαν 76, δύο επέλεξαν παρών ενώ υπήρξαν 46 αποχές. Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές. Από τη ΝΔ «ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, 20 «όχι» ενώ υπήρξαν και 31 αποχές.

Από τους επτά βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας μόνο δύο υπερψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο Θανάσης Παπαθανάσης από τη ΝΔ και ο Μίλτος Ζαμπάρας από το ΣΥΡΙΖΑ. Οι Μ. Σαλμάς και Κ. Καραγκούνης από τη ΝΔ καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ η Χρίστινα Σταρακά από το ΠΑΣΟΚ απείχε από την ψηφοφορία. Ο Νίκος Παπαναστάσης από το ΚΚΕ και ο Δ. Βαλτογιάννης από τους Σπαρτιάτες, όπως και τα κόμματά τους, καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Πρόκειται ίσως για μια από τις λίγες περιπτώσεις που η ψήφος συνολικά των βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας και το γεγονός ότι μόνο δύο από τους επτά υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, σε γενικές γραμμές απηχεί και τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, σε ένα θέμα που ούτως ή άλλως με το τρόπο που συζητήθηκε στο δημόσιο διάλογο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ένθεν κακείθεν και δίχασε την ελληνική κοινωνία.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr