Το… Μπρόνξ του Αγρινίου: Δίχως τέλος οι κλοπές στο ΔΑΚ

«Μπάτε σκύλοι αλέστε», έχουν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Aγρινίου καθώς τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων είναι επαναλαμβανόμενα. Δυστυχώς όμως συνεχίζονται καθώς ο Δήμος Αγρινίου και η Αστυνομία αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να προστατεύσουν όχι μόνο τους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά ούτε και την περιοχή τριγύρω καθώς και εκεί σημειώνονται συχνά – πυκνά κλοπές.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν άγνωστοι εισήλθαν στα αποδυτήρια και έκλεψαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα αθλητών. Θύματα αυτή τη φορά ήταν αθλητών των ομάδων Ελαιοφύτο και Άτλαντες Αγρινίου, που αγωνίζονταν για το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

Διαρρήξεις εκτός από τα αποδυτήρια πολύ συχνά γίνονται και στο κυλικείο του ΔΑΚ Αγρινίου, ενώ από τις κλοπές που έχουν συμβεί στα αποδυτήρια ένα χαρακτηριστικό περιστατικό ήταν όταν στα τέλη Οκτωβρίου του 2023 εκτός από τα χρήματα και κινητά τηλέφωνα είχαν κλαπεί ακόμη και τα παπούτσια των αθλητών και άλλο αθλητικό υλικό.

Οι δράστες φυσικά όλων των συμβάντων ή σχεδόν όλων δεν είναι καθόλου άγνωστοι. Είναι οι Ρομά που τυγχάνουν διαχρονική ασυλίας από το Δήμο Αγρινίου ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής. Μόλις προ διμήνου, τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει καταγραφεί περιστατικό όπου οι επίδοξοι κλέφτες, ανήλικοι Ρομά, έγιναν αντιληπτοί και τους πήραν στο κυνήγι φίλαθλοι που βρίσκονταν στο ΔΑΚ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών μεταξύ ΑΕΚ Μεσολογγίου και ΓΠΟ Γιάννενα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ο Δήμος Αγρινίου τον περασμένο Νοέμβριο είχε εκκινήσει τη διαδικασία για ανάθεση της φύλαξης σε ιδιώτη για την νυκτερινή βάρδια, ουσιαστικά για να συνεχίσει τη νυκτερινή φύλαξη που ήδη υφίσταται (με ένα φύλακα (!) για τα 70 στρέμματα των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ). Όμως μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κλοπών ματαιώθηκε ο διαγωνισμός προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη και να επεκταθεί και στη διάρκεια της μέρας. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει νέος διαγωνισμός… και έτσι μοιραία το ΔΑΚ συνεχίζει να είναι το… Μπρόνξ του Αγρινίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr