Πανεπιστήμιο Πατρών: Στην Αιτωλοακαρνανία η Γεωπονική, στην Πάτρα ο ελαιώνας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διαθέτει τον δικό του ελαιώνα! Ο ελαιώνας καλλιεργείται βιολογικά, παράγοντας μάλιστα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας. Tο Πανεπιστήμιο Πατρών στοχεύει στην πλήρη αξιοποίηση του ελαιώνα του Ιδρύματος, που βρίσκεται στα πανεπιστημιακά campus της Πάτρας στο Ρίο, στο Κουκούλι και στο Μπεγουλάκι.

Μάλιστα με τη βοήθεια της Γεωπονικής Σχολής και ειδικότερα των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας, δημιουργήθηκε μια βάση χωρικών δεδομένων και μια εφαρμογή θέασης που δίνει την δυνατότητα ύπαρξης καθαρής εικόνας του αριθμού και της θέσης των δένδρων, της παραγωγικής τους κατάστασης, της επιμέλειας και φροντίδας που δίνεται, καταγράφοντας και ενημερώνοντας ταυτόχρονα για κάθε ενέργεια τη βάση δεδομένων. Μέχρι σήμερα έχουν αποτυπωθεί 6300 ελαιόδεντρα, των ποικιλιών Κορωνέικη και Πατρινή καθώς και αγριελιές.

Το παράδοξο είναι ότι στην Αιτωλοακαρνανία που βρίσκονται τα Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου (δύο εδρεύουν στο Αγρίνιο και δύο στο Μεσολόγγι) δεν υπάρχει ελαιώνας… Ούτε προβλέπεται να δημιουργηθεί κάτι παρόμοιο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών για λόγους πρακτικής ή έρευνας των Γεωπονικών Τμημάτων.

Εντούτοις το Πανεπιστήμιο Πατρών υλοποιεί την επέκταση του ελαιώνα του στην Πάτρα, καθώς φυτεύτηκαν 200 νέα δένδρα στον περιβάλλοντα χώρο της Ιατρικής Σχολής.

“Η επέκταση του ελαιώνα σε εκτάσεις ως τώρα μη προσπελάσιμες, οι συνεχείς εργασίες καθαρισμού και διατήρησης των δένδρων σε συνδυασμό με το περιαστικό πάρκο, ένα χώρο με θεματικά μονοπάτια, ποδηλατοδρόμους, χώρους εκγύμνασης και ανοιχτό θέατρο, αλλάζουν την εικόνα που Ιδρύματος” αναφέρει μάλιστα σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ας ελπίσουμε από τη στιγμή που υπάρχει ελαιώνας στην Πάτρα να μην έρθει κάποια στιγμή που θα ακούσουμε το επιχείρημα “αφού είναι εδώ ο ελαιώνας, να έρθει και η Γεωπονική”…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr