Tο Πλατυγιάλι θα ήταν έτοιμη λύση για τους Ινδούς, αν…

Αν δεν ήταν τόσο απομονωμένο

Λιμάνια μεταξύ άλλων θα δείξει στους Ινδούς ο Μητσοτάκης. Στο ταξίδι του στο Δελχί τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που θα δείξουν στους Ινδούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα λιμάνια της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης και του Λαυρίου. Οι Ινδοί ψάχνουν μια πύλη στην Ευρώπη και η Ελλάδα ενδείκνυται. Το ιδανικό βέβαια για πολλούς θα ήταν με ένα κάπως μαγικό τρόπο οι Ινδοί να αντικαταστήσουν τους Κινέζους στο λιμάνι του Πειραιά, κάτι που θα έκανε πολύ χαρούμενους τους Αμερικανούς, αλλά αυτό μοιάζει ακόμη να είναι κομμάτι δύσκολο.

Αν πάντως οι Ινδοί ήθελαν ένα λιμάνι για το σκοπό που οι Κινέζοι πήραν τον Πειραιά, τότε ως ένα βαθμό η έτοιμη λύση είναι το λιμάνι στο Πλατυγιάλι του Αστακού. Το συγκεκριμένο λιμάνι εξάλλου ήταν και η λύση για την ίδια την Ελλάδα, όταν επί περίπου ένα χρόνο ο Πειραιάς είχε κλείσει από τις απεργίας ενόψει της ιδιωτικοποίησης στους Κινέζους. Άλλο όμως η προσωρινή λύση και άλλο η μακροπρόθεσμη επένδυση… Το πρόβλημα του Πλατυγιαλιού βέβαια -για τέτοιες διαμετακομιστικές δουλειές- είναι η απομόνωσή του κυρίως από το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η επένδυση αραβοελληνικών κεφαλαίων στο Πλατυγιάλι, που συζητιέται και θρυλείται εδώ και δύο χρόνια και αφορά μαρίνα για mega yachts και τουριστική αξιοποίηση, δεν φαίνεται να φτουράει στο τέλος. Και αυτό, γιατί σε αντίθεση με άλλες εποχές δεν κρατάμε ως χώρα ομπρέλα… απέναντι στα πετροδολάρια. Αντιθέτως, παρακαλετοί πάμε.

Κατά καιρούς κυβερνητικά στελέχη έχουν πει ότι πάντα η Κυβέρνηση το δείχνει και το προτείνει στους ξένους το Πλατυγιάλι. Δεν ξέρω, αν θα το δείξουμε και στους Ινδούς, εξάλλου είτε το δείχνουμε, είτε όχι, αυτό έχει και τα αντικειμενικά μειονεκτήματά του. Όμως αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση έχει πολλούς λόγους να θέλει μια επένδυση κατά προτίμηση να πάει σε κάποιο asset, που η πώλησή του θα εξυπηρετήσει το χρέος και όχι π.χ. τις ιδιοκτήτριες τράπεζες του Πλατυγιαλιού.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr