Εστία χωρίς… φοιτητές στο Μεσολόγγι, κάνενα σχέδιο για το Αγρίνιο

Μια μικρή φοιτητική εστία στο Μεσολόγγι πρόκειται να αποκτήσει το επόμενο διάστημα το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής υπαρχόντων χώρων του Πανεπιστημίου στο campus του Μεσολογγίου, που θα μετατραπούν σε 40 φοιτητικά δωμάτια.

Ωστόσο το πρόβλημα – ειδικότερα για τα Τμήματα της Γεωπονικής που εδρεύουν στο Μεσολόγγι – είναι ότι έχουν μηδενική ζήτηση από τους υποψήφιους φοιτητές, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των επιτυχόντων είναι πάρα πολύ μικρός. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μετά τις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις το Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών είχε μόλις 14 επιτυχόντες, ενώ το Τμήμα Γεωπονίας είχε 35 επιτυχόντες. Και ο αριθμός όσων πραγματικά σπουδάζουν στη συνέχεια είναι πάντοτε μικρότερος. Αντίστοιχη εικόνα και στο νέο Τμήμα Αειοφορικής Γεωργίας στο Αγρίνιο που είχε επίσης ελάχιστους επιτυχόντες και μόνο προερχόμενους από τα ΕΠΑΛ. Oρθώς ανακαινίζονται οι φοιτητικές εστίες στο Μεσολόγγι παράλληλα όμως ζητούμενο παραμένει τα Τμήματα της Γεωπονικής να γίνουν πιο ελκυστικά και έχουν περισσότερους φοιτητές.

Στο Αγρίνιο, όπου υπάρχει και το μοναδικό Τμήμα της Γεωπονικής με τη μεγαλύτερη ζήτηση, το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, η συζήτηση για δημιουργία περαιτέρω υποδομών -και δη υποδομών φοιτητικής μέριμνας- του Πανεπιστημίου φαίνεται ότι έχει παγώσει. Πέρυσι το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που εδρεύει στο Αγρίνιο κατάφερε να καλύψει με επιτυχόντες το σύνολο των 120 προσφερόμενων θέσεων. Ωστόσο στο Αγρίνιο το Πανεπιστήμιο Πατρών ούτε δωμάτια σε ξενοδοχεία δεν έχει καταφέρει να μισθώσει… Προ διετίας περίπου είχαν ξεκινήσει μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Δήμου Αγρινίου συζητήσεις για τη ανεύρεση χώρου για τη δημιουργία υποδομών του Πανεπιστημίου, εξετάστηκαν και μάλιστα και κάποιοι χώροι. Ωστόσο η προοπτική αυτή παραμένει προοπτική, χωρίς τίποτα χειροπιαστό μέχρι στιγμής…

Η ανακαίνιση πάντως της Φοιτητικής Εστίας στο Μεσολόγγι περιλαμβάνει 40 μονόκλινα δωμάτια (το ένα από αυτά για ΑΜΕΑ, παραδόθηκαν τα 12, αναμένεται παράδοση των υπολοίπων).

Να σημειωθεί ότι:
· Το κτίριο Κ13 έχει πρόσβαση (ράμπα) για ΑΜΕΑ.
· Στο κτίριο Κ14 είναι σε διαδικασία κατασκευής η πρόσβαση (ράμπα) για ΑΜΕΑ.
· Εγινε προμήθεια καινούργιου εξοπλισμού επίπλων για τα 38 δωμάτια (κρεβάτι, στρώμα, κομοδίνο, γραφείο με καρέκλα, στόρι σκίασης, ψυγείο και κλιματιστικό).
· Δημιουργήθηκε κοινόχρηστος χώρος αναψυχής και κουζίνας (αναμένεται παράδοση).
· Για τις ανάγκες των οικοτρόφων λειτουργούν δύο πλυντήρια, δύο στεγνωτήρια κι ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο.
· Δημιουργήθηκε αίθουσα με 13 υπολογιστές για χρήση των οικοτρόφων (αναμένεται παράδοση).
· Έγινε ανακαίνιση του ξενώνα φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr