Φροντιστήριο pass θα έπρεπε να σκεφτούν στο Υπουργείο Παιδείας

Ζωή να ‘χουν, τα pass δεν τελειώνουν

Το καλό με την Νέα Δημοκρατία είναι ότι έχει βρει ένα εύηχο όνομα για να συνεχίσει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Τα λεγόμενα «pass», καθώς ελληνιστί η λέξη «επίδομα» δεν ακούγεται τόσο καλά. Έχει συνθετικό της το «δίνω», φυσική συνέχεια του οποίου είναι το «παίρνω». Παίρνω ψήφο, γι΄αυτό εξάλλου και δίνω χρήματα. Δίνω για να πάρω, δούναι και λαβείν, που έλεγαν και αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Το νέο pass είναι το sports pass. Είναι το voucher, ύψους 300 ευρώ, θα το δώσει το Υπουργείο Παιδείας για μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Καθώς οι φωστήρες της κυβέρνησης σκέφτηκαν ότι χρειάζεται να ενισχυθεί η άθληση των μαθητών. 300 ευρώ λοιπόν επίδομα για την εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία.Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και το πρόγραμμα θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου.

Δυστυχώς δεν σκέφτηκε κάποιος στο Υπουργείο Παιδείας να δώσει ένα φροντιστήριο pass, που αυτό είναι η μεγαλύτερη «πληγή» για τις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά, αλλά και για τους ίδιους τους μαθητές, που είναι από τους πιο σκληρά «εργαζόμενους» μαθητές της Ευρώπης, καθώς αναγκάζονται να φοιτούν σε ένα σχολείο που τους παρέχει ελάχιστα και μαθαίνουν στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr