Διαμαρτυρία των δικαστικών υπαλλήλων Αγρινίου και Μεσολογγίου για το δικαστικό χάρτη

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι ενόψει του νέου δικαστικού χάρτη. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των δικαστικών υπαλλήλων (ΟΔΥΕ) και στη συγκέντρωση συμμετείχαν -πέραν της Αιτωλοακαρνανίας- εργαζόμενοι απ’ τις δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας, του Πειραιά, της Θήβας, της Λιβαδειάς, της Πάτρας, της Αμαλιάδας, του Ναυπλίου κ.ά.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διέκοψαν συμβολικά την κυκλοφορία στη Λεωφ. Μεσογείων και κατόπιν συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Υπουργείου όπου και φώναξαν συνθήματα όπως «Όχι στην κατάργηση των υπηρεσιών, θέλουμε προσλήψεις και αυξήσεις των μισθών», «Τώρα αυξήσεις στις αποδοχές – Οι υπηρεσίες να μείνουν ανοιχτές”, «Όχι στα λουκέτα τα δικαστικά, τώρα απαντάμε αγωνιστικά».

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνο Αλεξανδρή.Στη συνάντηση αναφέρθηκε η θέση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, όπως αυτή επικυρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου, πως το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη.

“Απαιτούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία!” αναφέρει η ΟΔΥΕ συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με δίωρες διακοπές εργασιών (09:00-11:00) και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συμβολικό κλείσιμο όλων των Δικαστικών Κτηρίων της χώρας.

Διαμαρτυρία δικαστικών υπαλλήλων

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr