Παναιτωλικός : Ήττα 1-3 από τον ανώτερο ΠΑΟΚ

Αν και βρέθηκε να «κυνηγά» τον Παναιτωλικό από το 6′ και σημάδεψε δις το δοκάρι, ο ΠΑΟΚ έδειξε σφυγμό και αντίδραση νικητή και έφυγε από το Αγρίνιο με τρίποντο ανατροπής (1-3). Ο Παναιτωλικός το πάλεψε μέχρι ενός σημείου ωστόσο από το γκολ της ισοφάρισης και μετά παραδόθηκε στον ανώτερο ΠΑΟΚ.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Γιάννης Πετράκης για τον Παναιτωλικό. Αρχικά, οι γηπεδούχοι στο 3’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν οι Χατζηθεοδωρίδης και Ζοάο Πέδρο συνεργάστηκαν, ο Έλληνας μέσος έγινε αποδέκτης της μπάλας από πλεονεκτική θέση, δοκιμάζοντας το γυριστό, όμως, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να είναι ψηλά και στο 5’ άνοιξαν το σκορ με απίθανο γκολ του Χατζηθεοδωρίδη! Ο 26χρονος από μακρινή απόσταση βρήκε χώρο και έκανε υπέροχο σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς, με την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ μετά το σοκ των πρώτων λεπτών, πήρε την κατοχή της μπάλα και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του. Στο 10’ ο Ράφα Σοάρες έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, ο Ντεσπόντοφ έκανε την κεφαλιά, όμως, ο Τσάβες μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά αργότερα (12’) και από μία στατική φάση, ο Μουργκ έκανε πολύ ωραίο χτύπημα, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Τσάβες.

Τα «καναρίνια» έκαναν πολλά φάουλ στον ΠΑΟΚ και του έδιναν τη δυνατότητα να απειλεί μέσω στατικών φάσεων (έτσι ήρθε και το δοκάρι), με τον Μουργκ να αναλαμβάνει τις εκτελέσεις στο 19’ και στο 23’, αλλά αυτή τη φορά να μην μπορεί να γίνει απειλητικός. Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά αδυνατούσαν να βρουν τους διαδρόμους στην περιοχή του Παναιτωλικού, ο οποίος είχε κοντά τις γραμμές του και προσπαθούσε να επιτεθεί στην κόντρα. Στο 35’ ο Σενγκέλια βρήκε χώρο και δοκίμασε από μακρινή απόσταση το πόδι του, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων μετά το γκολ.

Στο 41’ η κατοχή ήταν στο 79%-21% υπέρ του ΠΑΟΚ, αριθμός που δείχνει εν πολλοίς την εικόνα του πρώτου μέρους, με τον Μεϊτέ να απειλεί με σουτ (41’) και κεφαλιά (42’), ενώ στο 45’ ο Κωνσταντέλιας έκανε τρομερή ενέργεια σε κλειστό χώρο μέσα στην περιοχή, με το σουτ του να βρίσκει το δοκάρι στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να κάνουν «ιδιαίτερα» στον Σαμάτα, ο Τανζανός φορ επιστρατεύθηκε με την έναρξη του β΄μέρους από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ως πρώτη αλλαγή αντί του Τζίμα. Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πέσει και πάλι στη γνωστή… αδράνεια που τον χαρακτηρίζει κατά την επανέναρξη των αγώνων, ωστόσο, ο Χατζηθεοδωρίδης βρήκε μπροστά του τον Ζίβκοβιτς στη φάση του 48′.

Οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν γρήγορα το μυαλό τους και στο 59′ φάνηκε να φέρνουν το ματς στα ίσα. Υπολόγιζαν όμως χωρίς το VAR… Μετά από βαθιά μπαλιά του Κουλιεράκη, ο Σαμάτα κατέβασε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, βρήκε τον Ντεσπόντοφ που έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας με πλασέ στην κίνηση, την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ όμως δεν μέτρησε, καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Ντεσπόντοφ, προκαλώντας ανακούφιση στον Παναιτωλικό.

Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε…Ένα «χορευτικό» του Κωνσταντέλια, άνοιξε το δρόμο της ανατροπής για τους ασπρόμαυρους σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 72′ ο Σάστρε υποδέχθηκε την ωραία πάσα του «Ντέλια» και από πλάγια θέση έκανε την σέντρα-σουτ, η μπάλα βρήκε στον Τορεχόν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα, «μίλησαν» οι αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου και συγκεκριμένα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος εξαπέλυσε υπέροχο αριστερό πλασέ, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσάβες που έπεσε αλλά δεν κατάφερε ν’ αποσοβήσει το 1-2.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 80’ με την σέντρα του Χουάνπι και την κεφαλιά του Τορεχόν που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ με άνεση κράτησε το υπέρ του σκορ και στο 90ο λεπτό, είδε τον Ζίβκοβιτς να αφήνει στον Κωνσταντέλια και τον νεαρό να «γράφει» το 1-3 «σφραγίζοντας» τη νίκη του «δικέφαλου»!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (Ντουάρτε 68′), Τορεχόν, Σενγκέλια (Ντίας 68′), Τσιγγάρας (Πέρες 82΄), Ζοάο Πέδρο (Λομόνακο 82΄), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (Μαυρίας 81′).
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (Ότο 71΄), Μάρκος Αντόνιο (Οζντόεφ 63′), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (Σβαμπ 81′), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (Αντρίγια 63′), Τζίμας (Σαμάτα 46′)

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr