2ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Έκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στο χώρο του σχολείου πραγματοποίησε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί η συμμετοχή του σχολείου στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες».

1. Αναρτήθηκε πανό διαστάσεων 4 m επί 2.20 m στον εξωτερικό χώρο του σχολείου με το μήνυμα « 1974-2024- 50 χρόνια κατοχής : Ώρα λευτεριάς! ». Θέλοντας το μήνυμα αυτό να φτάσει ακόμα πιο μακριά, συνέπραξε με δύο ειδικά σχολεία: το ΕΝΕΕΓΥΛ Κομοτηνής και το 1 ο ΕΕΕΕΚ Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Τα σχολεία εργάστηκαν παράλληλα και δημιουργήσαν 3 πανό με το ίδιο περιεχόμενο, τα οποία αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία των αντίστοιχων περιοχών.

2. Παρουσιάστηκε από ομάδα μαθητών τραγούδι αφιερωμένο στην κύπρια δασκάλα Ελένη Φωκά μια γυναίκα-σύμβολο του ανυποχώρητου αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία και απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές του σχολείου.

3. Εκφωνήθηκε ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Μπεσίρη επιζώντα από την επιχείρηση «Νίκη», επιχείρηση αυτοκτονίας, ο οποίος συμμετείχε και στις ακόλουθες πολεμικές επιχειρήσεις απόκρουσης του Αττίλα στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο κ. Ζώης Κωνσταντίνος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ζαρκαβέλης Χρήστος Αντιδήμαρχος Παιδείας- Αθλητισμού και Πολιτισμού, η κυρία Πελέκη Κατερίνα σύμβουλος εκπαίδευσης, ο κ. Σταμάτης Νικόλαος σύμβουλος των φυσικών επιστημών, ο κ. Κακαβιάς Κωνσταντίνος γραμματέας του ΔΗΠΕΘΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης Ρένος εκπαιδευτικός- συγγραφέας, ο κ. Μικέλης Γεώργιος εκπαιδευτικός – θεατρολόγος, ο κ. Μπρούτας Νικόλαος διευθυντής του 2 ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, το 4 ο δημοτικό σχολείο μαζί με τις δασκάλες τους Βλαχομήτρου Γεωργία και Χριστοδούλου Παναγιώτα.

2ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Έκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr