Παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών – pos ζητά ο ΣΕΕΔΑ

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματικών Δήμου Αγρινίου (ΣΕΕΔΑ) ζητά παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών – pos επικαλούμενος την καθυστέρηση στην αποστολή των voucher για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών.

Αναλυτικά η επιστολή :

Στις 29 Φεβρουαρίου 2024 λήγει η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για την αναβάθμιση των ταμειακών τους μηχανών και τη διασύνδεση τους με τα POS των παρόχων των τραπεζών σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου σας.

Με αφορμή το θέμα θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αποστολή των voucher στους δικαιούχους που αντιστοιχεί στη κάλυψη ενός σημαντικού μέρους του κόστους αναβάθμισης των ταμειακών μηχανών.

Ακόμη και εάν καλύψουν οι συνάδελφοι εξ ολοκλήρου το κόστος, οι τεχνικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στο μεγάλο αριθμό των ταμειακών που πρέπει να αναβαθμίσουν μέχρι την 29 Φεβρουαρίου. Επίσης ότι υπάρχει μια σειρά πρακτικών θεμάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης και δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη για το πως θα εφαρμόζονται στην πράξη.

Τα πιο πάνω και σε συνδυασμό με τα υπέρογκα πρόστιμα που έχετε ανακοινώσει σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, σας ζητούμε να δώσετε εύλογο χρόνο παράτασης εφαρμογής των νέων μέτρων για να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι αλλά και οι τεχνικοί των εταιρειών υποστήριξης των αναβαθμίσεων να ανταποκριθούν στη πίεση του χρόνου ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ετοιμάσουν τις ταμειακές τους μηχανές για να λειτουργήσουν με τα νέα δεδομένα.

Για την προσωρινή Διοικούσα επιτροπή
Ο Πρόεδρος Ο Γεν . Γραμματέας
Κωστίκογλου Σωκράτης Γιοπάνος Ιωάννης

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr