ΔΥΠΑ: 3,8% η ετήσια μείωση της ανεργίας τον Ιανουάριο στη Δυτική Ελλάδα

Νέα σημαντική μείωση της ανεργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταγράφει η έκθεση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το Ιανουάριο του 2024.

Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 76.660 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7,4% επί του συνολικού αριθμού των ανέργων σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά μειωμένος από τον αντίστοιχο μήνα του 2023, όπου οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στη Δυτική Ελλάδα ανέρχονταν σε 79.553 άτομα, δηλαδή καταγράφεται μείωση 3.046 ανέργων ή 3,8%.

Τα ποσοστά είναι εξίσου θετικά και για τη μακροχρόνια ανεργία που μειώνεται και αυτή με σταθερούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, η ΔΥΠΑ αναφέρει ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι μεταβολές του συνόλου των εγγεγραμμένων με διάρκεια ανεργίας μεγαλύτερη ή ίση των 12 μηνών από τον Ιανουάριο του 2023 στον Ιανουάριο 2024, ήταν από 44.943 σε 42.143 άτομα, δηλαδή οι μακροχρόνια άνεργοι μειώθηκαν κατά 2.800 άτομα ή 6,2%.

Εντούτοις θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχεδόν οι δύο στους τρεις, είναι μακροχρόνια άνεργοι. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη με τη μείωση των ανέργων στη Δυτική Ελλάδα ήταν και η μείωση των επιδοτούμενων ανέργων που τον Ιανουάριο ήταν 3.941 λιγότεροι σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr