Για χρήματα στον Παπαθανάση, είπε ο Αδ. Γεωργιάδης για το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου

Μίλτος Ζαμπάρας : Να σταματήσει να ρημάζει η δημόσια περιουσία

Στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση αρμόδιο για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρέπεμψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου της ανακαίνισης μέρος του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτου Ζαμπάρα.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση του για την τύχη του έργου αρκετά χρόνια μετά την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έκανε λόγο για μία δημόσια περιουσία που απαξιώνεται και ρημάζει εδώ και χρόνια και τόνισε την αναγκαιότητα το έργο να προχωρήσει. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της βουλής ουσιαστικά επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση των μελετών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί από τις 20/1/2023. Για τα περαιτέρω και αναφορικά με τις πιστώσεις του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών λέγοντας με νόημα ότι «με αρμόδιο για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον καταγόμενο από το Αγρίνιο, υπουργό Νίκο Παπαθανάση, δεν πιστεύω ότι θα απορριφθεί το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι η αρμοδιότητα του περιορίζεται στο να επιβλέπει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το έργο, ωστόσο αυτό που εκκρεμεί πλέον είναι το σχετικό αίτημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να πιστωθεί ο λογαριασμός του έργου και να μπορέσει αυτό να δημοπρατηθεί.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας στη δευτερολογία του υπογράμμισε ότι είναι ήδη ένα ενταγμένο έργο και πως δεν χρειάζεται για να δημοπρατηθεί το έργο επιπλέον αίτημα, καθότι ο κωδικός του παραμένει εγγεγραμμένος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης ρώτησε από την πλευρά του και για τις σκέψεις που υπάρχουν στο Υπουργείο αναφορικά με την αξιοποίηση του υπολοίπου μέρους των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου στο Αγρίνιο. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την εγκατάλειψη της περιοχής που βρίσκεται το παλιό νοσοκομείο και το κίνδυνο γκετοποίησής της.

Από την πλευρά του Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο επανέλαβε πως το ζήτημα των χρηματοροών είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών. Επίσης παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν μέχρι τώρα σκέψεις για την αξιοποίηση του υπολοίπου ακινήτου στο Υπουργείο, ενώ δέχθηκε ως καλή ιδέα, αυτό που είπε στην παρέμβαση του ο προεδρεύων της συνεδρίασης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος λέγοντας ότι θα μπορούσε ο χώρος να αξιοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ ως βάση εγκατάστασης για τη διαμονή γιατρών και εκπαιδευτικών και γενικότερα λειτουργών του Δημοσίου που θα έρθουν να υπηρετήσουν στην περιοχή, καθώς πλέον η κρίση στέγης αφορά και πολλές επαρχιακές πόλεις.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr