Παναιτωλικός: Εκλεισε την κανονική διάρκεια με 12 γκολ από την «πίσω» ζώνη

Ο Μλάντεν ήταν αυτός που ισοφάρισε για τον Παναιτωλικό στην Καισαριανή, πρόσφατα κάτι ανάλογο έκανε στην Τρίπολη ο Οικονόμου και τα «καναρίνια» είναι μία ομάδα που βρίσκει επιθετικές λύσεις από τα στόπερ και τα μπακ της.

Με έναν υπερπολύτιμο για τη συνέχεια βαθμό έφυγε την Κυριακή (3/3) ο Παναιτωλικός από την Καισαριανή, καθώς απέσπασε 2-2 από την Κηφισιά και συνεχίζει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τα «καναρίνια» έμειναν πίσω στο σκορ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (23′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οζέγκοβιτς) και παρότι ισοφάρισαν σχετικά νωρίς στο δεύτερο (54′ Πέδρο), αμέσως μετά βρέθηκαν εκ νέου να «κυνηγούν» το αποτέλεσμα (56′ Οζέγκοβιτς). Ωστόσο στο 77′ κούνησαν ξανά δίχτυα αυτή τη φορά με τον Μλάντεν και απέσπασαν το θετικό αποτέλεσμα.

Ετσι ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός σημείωσε το πρώτο του γκολ με την «κυανοκίτρινη» φανέλα όπου και παίζει από πέρσι και συνάμα έγινε ο τέταρτος στόπερ της ομάδας που χρίζεται σκόρερ στη φετινή Stoiximan Super League.

Μέχρι πρότινος ο Μπρούνο Ντουάρτε μετρούσε δύο προσωπικά τέρματα και οι Αλέξανδρος Μαλής, Μάριος Οικονόμου από ένα, ωστόσο και ο 32χρονος έβαλε πλέον το όνομά του στη σχετική λίστα. Για την ιστορία δε ο τελευταίος ήταν εκείνος που πρόσφατα ισοφάρισε επίσης σε 2-2 τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, εκ νέου σε στατικό και μάλιστα στις καθυστερήσεις.

Ετσι επιβεβαιώθηκε κάτι που προκύπτει ως διαπίστωση από την αρχή της περιόδου, ότι δηλαδή οι «κυανοκίτρινοι» παίρνουν γκολ από τα «μετόπισθέν» τους. Οχι ευρύτερα τους ανασταλτικούς τους αν και επίσης τα λεγόμενα «6αρο-8άρια» τους έχουν συμβάλει στην παραγωγική/δημιουργική διαδικασία (σ.σ. κυρίως ο Χατζηθεοδωρίδης), αλλά στην προκειμένη περίπτωση στεκόμαστε αποκλειστικά στα στόπερ και τα μπακ τους.

Αθροιστικά στο πρωτάθλημα οι δύο συγκεκριμένοι «τομείς» έχουν προσφέρει 12 τέρματα και πέντε ασίστ, ενώ ουκ ολίγες φορές παίκτες της άμυνας «βρέθηκαν» μεταξύ τους και πιστώθηκαν τόσο το γκολ όσο και την τελική πάσα, σε στημένες και μη μπάλες. Αλλωστε και την Κυριακή ο Μλάντεν κούνησε πλεκτό μετά από μεταβίβαση του ακραίου οπισθοφύλακα Τορεχόν.

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό σκέλος ενόψει των Play Out, όπου συνήθως τα ντέρμπι παραμονής είναι «κλειστά» και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αυτόματα τα στατικά προσφέρουν μία… διέξοδο.

Η ουσία λοιπόν είναι πως οι «κυανοκίτρινοι» έκλεισαν την regular season με 12 γκολ από την 100% αμυντική τους γραμμή, επίδοση ιδιαίτερα υψηλή. Εάν δε προσθέσουμε και τα του Κυπέλλου όπου οι παίκτες των ίδιων θέσεων μετρούν τρία τέρματα και ισάριθμες ασίστ το σχετικό εύρημα αποκτά μεγαλύτερη αξία, ωστόσο μένουμε στο πρωτάθλημα με αφορμή και την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Ας θυμηθούμε τώρα και τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις που «βρέθηκαν» μεταξύ τους σε κάποιο «κυανοκίτρινο» γκολ.

*Στο 2-0 επί του Βόλου στο Αγρίνιο στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου ήταν ο Μλάντεν που στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έψαξε τότε τον Λιάβα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και από μεταβίβαση του Ρουμάνου στόπερ επήλθε το «μπέρδεμα» στα «μετόπισθεν» των φιλοξενουμένων, μέσω του οποίου άνοιξε το σκορ ο Ελληνας μπακ. Στον Μλάντεν δεν πιστώθηκε ασίστ, αλλά του χρεώνεται πως το όλο… σκηνικό ήταν απόρροια δικής του ενέργειας.

*Στο πρώτο ματς του 2024 ο Παναιτωλικός επικράτησε 3-2 του Πανσερραϊκού στο «κλουβί», σε ένα ματς όπου ο Τορεχόν αν και αριστερός μπακ σημείωσε χατ-τρικ! Ο Αργεντινός ακραίος οπισθοφύλακας ισοφάρισε από θέση φορ σε 1-1 στο 35′, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια και κάθετη ασίστ του δεξιού μπακ Λιάβα.

*Στο πρόσφατο 2-2 της Καισαριανής ο Τορεχόν διεκδίκησε την πρώτη μπάλα σε στατικό, ενώ βρέθηκε υπό πίεση δύο αντιπάλων. Παρόλα αυτά κατάφερε πέφτοντας να την «τσιμπήσει» για τον Μλάντεν που σκόραρε από κοντά με έναν «κεραυνό».

πηγή : gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr