Στο Μεσολόγγι δέχονται ότι δεν αλλάζει τίποτα, αλλά κόπτονται για την έδρα…

Ο σαματάς για μια έδρα, που δεν σημαίνει τίποτα;

O αγαπητός δήμαρχος του Μεσολογγίου στη χθεσινή συνέντευξη στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ για το δικαστικό χάρτη κατάφερε πολύ εύκολα να αυτοαναιρεθεί με όσα είπε.

Ως προς το ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων που είναι και το μεγάλο αντεπιχείρημα από την πλευρά του Αγρινίου ο Σπύρος Διαμαντόπουλος εκτίμησε ότι το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου είναι επαρκέστατο για την κάλυψη των αναγκών του κεντρικού Πρωτοδικείου και «δύναται ευχερώς να φιλοξενήσει τους δικαστές των οποίων οι οργανικές θέσεις θα μεταφερθούν στο Πρωτοδικείο μας, πλέον των υπαλλήλων που πιθανόν να μεταφερθούν».
Δεν ξέρουμε αν ισχύει αυτό που λέει Σπύρος Διαμαντόπουλος, γιατί στο Αγρίνιο υπάρχουν έξι αίθουσες ακροατηρίων και στο Μεσολόγγι από όσο γνωρίζουμε μόλις τρεις… Αλλά για χάρη της συζήτησης θα δεχθούμε ότι τα πράγματα έχουν όπως τα λέει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια όμως ο Σπύρος Διαμαντόπουλος για να αντιπαρέλθει τα περί πληθυσμιακής υπεροχής του Αγρινίου έδειξε ενστερνίζεται τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Μπούγα, πως λίγο – πολύ με το νέο δικαστικό χάρτη τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και θα δικάζονται οι ίδιες υποθέσεις στα ίδια δικαστήρια. Τότε, προς τι ο σαματάς στο Μεσολόγγι; Για μια έδρα, που δεν σημαίνει τίποτα στην πράξη; Και γιατί δεν γίνεστε εσείς, ωρέ πατριώτες, στο Μεσολόγγι περιφερειακό πρωτοδικείο; Αφού ο υφυπουργός διαβεβαιώνει και εσείς τις δέχεστε τις διαβεβαιώσεις αυτές…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr