Σιωπηλά πηγαίνει το Αγρίνιο για το Πρωτοδικείο

Με διαφορετικές τακτικές Αγρίνιο και Μεσολόγγι στη μάχη για το Πρωτοδικείο

Όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται φυσικά. Δεν ξέρω, αν στο Μεσολόγγι κάνουν μια επικοινωνιακή και προκαταβολική διαχείριση της πιθανής υποβάθμισης του Πρωτοδικείου τους, στη λογική «κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν», πάντως με την συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ την Τέταρτη κέρδισαν μερικές αναρτήσεις σε μερικές μεγάλες και πανελλαδικής απήχησης ιστοσελίδες. Και τέλος πάντων το θέμα το «σήκωσαν» όσο μπορούσαν.

Στο Αγρίνιο αντιθέτως επικρατεί η απόλυτη νηνεμία για το ζήτημα του Πρωτοδικείου, που μοιάζει σχεδόν με εκκωφαντική σιωπή, παρά το γεγονός ότι προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθεί επιτέλους στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για το δικαστικό χάρτη. Βέβαια είναι πιθανό να γίνονται κινήσεις στο παρασκήνιο που δεν επικοινωνούνται για πολλούς και διαφόρους λόγους. Μένει να δούμε… Πάντως μετά τις κινητοποιήσεις οι δύο πόλεις φαίνεται να ακολουθούν εντελώς διαφορετική επικοινωνιακή και ίσως όχι μόνο τακτική στο θέμα αυτό.

Και η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου θα μας δώσει και το… νικητή. Ο χαμένος βέβαια θα είναι η Αιτωλοακαρνανία συνολικά, αφού κανείς πλέον δεν διεκδικεί τη διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων, κάτι που πέτυχε η… Πέλλα.