Θα ενδιαφερθούν γιατροί να έρθουν στο Αγρίνιο;

Άριστα ως προς την κατανομή, αμφίβολο το ενδιαφέρον

Ίσως να πέρασε κάπως στα ψιλά, αλλά η Αιτωλοακαρνανία τα πήγε αρκετά καλά στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για 704 θέσεις ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ. Τα πήγαμε αρκετά καλά ως προς την κατανομή των θέσεων γιατί πήραμε 11 θέσεις για τα νοσοκομεία μας, οκτώ για το Αγρίνιο και τρεις για το Μεσολόγγι.

Αν προσέξει κάποιος την κατανομή σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας θα διαπιστώσει πως το Υπουργείο Υγείας αυτή την αφορά ήταν γαλαντόμο με την Αιτωλοακαρνανία, όταν για παράδειγμα στην προκήρυξη αυτή το νοσοκομείο της γειτονικής μας Άρτας παίρνει μόλις μια θέση, παρά το γεγονός ότι και αυτό έχει αρκετές ελλείψεις σε προσωπικό.

Οπωσδήποτε όμως χρειάζονταν αυτή η απλοχεριά… για τα πολύπαθα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. Το τι ενδιαφέρον βέβαια θα υπάρξει για την κάλυψη αυτών των θέσεων που προκηρύχθηκαν είναι άλλου παπά ευαγγέλιο… Και αυτό βέβαια είναι το μεγάλο στοίχημα, γιατί δυστυχώς τα νοσοκομεία της περιοχής μας δεν έχουν ελκυστικό «όνομα» στην ιατρική πιάτσα.

Το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψη των δύο θέσεων που προκηρύχθηκαν για τη ΜΕΘ του Αγρινίου. Δυστυχώς η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου με την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε τα προηγούμενα χρόνια και με το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να «κρατήσει» τη Διευθύντρια που ήρθε πριν από περίπου ένα χρόνο, δεν έχει καλό «όνομα»… Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία, ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς για να υπηρετήσουν στην Αιτωλοακαρνανία.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr