O Εσπερινός της Συγγνώμης κάθε Κυριακή της Σαρακοστής στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Από την προσεχή Κυριακή της Τυρινής και κάθε Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, τελείται στους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024 ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της συγγνώμης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον στην αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελεσθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ως εξής:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ώρα 18:30’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και θέμα: «Σαρακοστή 2024: Μια ακόμα ευκαιρία· ίσως η τελευταία».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, ώρα 18:30’, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Προσευχή: δωρεά του Θεού και προνόμιο του ανθρώπου».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Καλλιάφα, Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και θέμα: «Λύχνος τοῖς ποσί μου γενοῦ ὁ Θεός».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παύλο Ντανά, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Ένα ευχάριστο πάθος».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ώρα 18:00’, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Βέττα, Αρχιερατικό Επίτροπο Βονίτσης και θέμα: «Ἔφθασε νῦν, εἰσῆκται ὁ τῶν ἀγώνων καιρός, τό τῆς Νηστείας στάδιον».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Ράπτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θέμα: «Αρχή πνευματικών αγώνων».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr