Γ. Παπαναστασίου: Δεν είμαστε εμείς τα αγαπημένα παιδιά της κυβέρνησης και είναι οι περιφερειάρχες… να μην κουράζονται τα… παιδιά

“Ό,τι δεν θέλουν κεντρικό Κράτος και Περιφέρειες το πετάνε στους Δήμους”

Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς την ανάλογη μεταφορά πόρων, όλοι μα όλοι οι αυτοδιοικητικοί την έχουν σχολιάσει αρνητικά. Αυτή τη φορά όμως ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, στο τελευταίο ΔΣ της ΚΕΔΕ ήταν και ελαφρώς ειρωνικός για αυτές τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και για τους περιφερειάρχες.

Έφερε το παράδειγμα με τα αδέσποτα, σημειώνοντας με νόημα ότι οι Περιφέρειες είχαν κτηνιάτρους και οργανωμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες, αλλά η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στους δήμους που δεν είχαν. «Ήρθαν κάποια χρήματα, αλλά δεν επαρκούν» είπε αναφορικά με το εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο εξηγώντας ότι μεταφέρθηκε στους δήμους η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό, την αποκομιδή των απορριμμάτων, τις αποψιλώσεις και τον καθαρισμό των πρανών.

Όλα αυτά έχουν μεγάλα κοστολόγια, είπε ο Γ. Παπαναστασίου και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα στους δήμους. «Γιατί, εμείς δεν είμαστε τα αγαπημένα παιδιά της κυβέρνησης και είναι οι περιφερειάρχες… Να μην κουράζονται τα… παιδιά, να έχουν να διαχειριστούν μόνο το ΕΣΠΑ, ενώ εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μια δραχμή…» είπε ο Γ. Παπαναστασίου εκτιμώντας πως ό,τι δεν θέλουν το κεντρικό Κράτος και οι Περιφέρειες το πετάνε στους Δήμους.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr