Λεφτόδεντρο με τα νερά του Αχελώου στη Θεσσαλία βρήκαν οι Ολλανδοί

«Ζωγράφισαν» οι Ολλανδοί μερικά δισ. για να «ντύσουν» την εκτροπή του Αχελώου

Το γεγονός ότι η έκθεση της Ολλανδικής εταιρείας HVA για την Θεσσαλία τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στα αγγλικά… θα το σχολιάσουμε μόνο με την υποσημείωση ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για ποσόστωση στη χρήση του ελληνικού τραγουδιού στους δημοσίους χώρους προκείμενου να διαφυλαχθεί ο ελληνικός πολιτισμός από την απέλαση των ξένων κλαπατσίμπανων… Ας έρθουμε όμως στα πιο σημαντικά που είναι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούν οι Ολλανδοί να «ντύσουν» την πρόταση για τη μερική εκτροπή του Αχελώου.

Λένε λοιπόν πως εάν μια μεταφορά 300 εκατ. κυβικών μέτρων νερού κατευθυνθεί στην ανάπτυξη πρόσθετων ομοιόμορφα κατανεμημένων κηπευτικών, λαχανικών και φρούτων στη Θεσσαλία, τότε θα υπάρξει μια ώθηση στην οικονομία της περιοχής άνω των 3 δισ. ευρώ ετησίως. Πως προκύπτουν αυτά τα 3 δισ. δεν μας το λένε και εμείς αναρωτιόμαστε γιατί και 3 και όχι 13; Ή 5 δισ; Δεν υπάρχει απολύτως καμία οικονομική τεκμηρίωση στο επιχείρημα αυτό.

Το μόνο που παραθέτουν οι Ολλανδοί είναι αυτά τα δύο πινακάκια, τα οποία όμως ταυτόχρονα προβλέπουν δεν βάθος εξαετίας μηδενισμό των καλλιεργειών σε βαμβάκι, αραβόσιτo και σκληρό σιτάρι… Κάτι που φυσικά βρίσκει αντίθετους τους τοπικούς παράγοντες και παραγωγούς της Θεσσαλίας, που δεν μπορούν να… απεξαρτηθούν από τις επιδοτήσεις του βαμβακιού.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr