ΜΕΘ Αγρινίου: Εισαγγελική έρευνα επιβεβαιώνει την καταγγελία των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ηπείρου

Την υπερεφημέρευση και τις μετακινήσεις γιατρών σε νοσοκομεία εντός και εκτός Ηπείρου καταγγέλλει για μια ακόμη φορά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη και μεθοδευμένη εγκατάλειψη των νοσοκομείων της χώρας, την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Παράλληλα κάνει γνωστή την εμπλοκή και των δικαστικών αρχών Αγρινίου μετά από την καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στη ΜΕΘ Αγρινίου. Oι νοσοκομειακοί γιατροί της Ηπείρου από την πρώτη στιγμή που διατάχθηκαν οι μετακινήσεις γιατρών από τα Γιάννενα στο Αγρίνιο, επικαλούμενοι σχετική εγκύκλιο που ορίζει ότι ο μικρότερος αριθμός ιατρών για την λειτουργία των Μ.Ε.Θ. με λιγότερες από 8 κλίνες είναι 6 ιατροί, είχαν καταγγείλλει ότι η λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Αγρινίου χωρίς Διευθυντή, με δυο μονίμους ιατρούς και συμπλήρωση 10 εφημερίων με μετακινούμενους ιατρούς δεν πληροί τα κριτήρια της βέλτιστης και ασφαλούς λειτουργίας για την υγεία των ασθενών της.

Βάσει αυτής της καταγγελίας προέκυψε και η Εισαγγελική έρευνα για τη ΜΕΘ Αγρινίου, που προφανώς δεν πρόκειται να ελέγξει το Υπουργείο για το γεγονός ότι δεν προκηρύσσονταν οι κενές θέσεις στη ΜΕΘ Αγρινίου επί πολλούς μήνες. Οι κενές θέσεις προκηρύχθηκαν εν τέλει με την τελευταία προκήρυξε που έβγαλε το Υπουργείο προ ημερών και ζητούμενο είναι να υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς και να καλυφθούν. Σε κάθε περίπτωση όμως η Εισαγγελική έρευνα επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό το βάσιμο της καταγγελίας των νοσοκομειακών γιατρών της Ηπείρου.

Στην τελευταία της ανακοίνωση η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου με αφορμή την προκήρυξη του Υπουργείου που δεν καλύπτει όλα τα κενά αναφέρει ότι”ιατροί της ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και του ΓΝ «Χατζηκώστα» αναγκάζονται για έξι μήνες να μετακινούνται για εφημερίες στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Αγρινίου, σε ένα τμήμα που εξακολουθεί να λειτουργεί με δύο μόνο ιατρούς και χωρίς ενίσχυση με επικουρικό ή μόνιμο προσωπικό”. Καλεί μάλιστα τη διοίκηση της 6η ΥΠΕ να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας της ΜΕΘ του Γ.Ν. Αγρινίου, μετά την εμπλοκή και των δικαστικών αρχών Αγρινίου…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr