Νατοϊκοί… οι Ολλανδοί: Καλούν Αιτωλοακαρνάνες και Θεσσαλούς να τα βρουν για τον Αχελώο

Όπως το ΝΑΤΟ μας λέει “βρείτε τα” με την Τουρκία, κάπως έτσι οι Ολλανδοί στο master plan τους για τη Θεσσαλία καλούν εμμέσως πλην σαφώς Αιτωλοακαρνάνες και Θεσσαλούς να… τα βρουν για τον Αχελώο και την εκτροπή του.

Στην έκθεση τους οι Ολλανδοί δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη δυσκολία του εγχειρήματος και για αυτό λένε πως ένα σχέδιο εκτροπής δεν μπορεί να διαμορφωθεί μονομερώς από τους ενδιαφερόμενους φορείς στη Λεκάνη του Πηνειού και μόνο. «Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου απαιτεί τη συνεργασία και τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων και από τις δύο λεκάνες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Βέβαια θα ήταν χαζοί οι Ολλανδοί, αν δεν αντιλαμβάνονταν τη δυσκολία του εγχειρήματος μετά από τόσες δεκαετίες αντιπαραθέσεων και αλλεπάλληλων δικαστικών διενέξεων για την εκτροπή του Αχελώου. Από την άλλη βέβαια ίσως είναι παρήγορο το γεγονός ότι βάζουν και εμάς τους Αιτωλοακαρνάνες -έστω σε ένα βαθμό- στη συνάρτηση… Θα μπορούσαν κάλλιστα να πουν αυτό κρίνουμε σωστό, τελεία και παύλα και μην το συζητήσετε με κανέναν… Αυτό το κάνει η κυβέρνηση, όπως το έκαναν όλες οι κυβέρνησεις στο παρελθόν που επιχείρησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να προχωρήσουν την εκτροπή του Αχελώου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr