Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ

Με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) θα συνεργαστεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στοχεύοντας σε δράσεις και συνέργειες σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού οικοσυστήματος και στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών αφορά τις εξής κατευθύνσεις:
• Εκτίμηση μέτρων και πρωτοβουλιών για την προώθηση συνεργασιών και την οργάνωση συμμετοχικών διαδικασιών με τοπικούς φορείς για το σχεδιασμό ενός σχεδίου δράσεων προτεραιότητας. Δυνατότητα συνεργειών είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, και με άλλους εμπλεκομένους φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνδιαμόρφωση στρατηγικών επιλογών και δράσεων.
• Εκτίμηση του τοπικού δυναμικού όπου θα περιλαμβάνεται η εκτίμηση του τεχνικά και οικονομικά εκμεταλλεύσιμου δυναμικού στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, (π.χ. χωροταξικές, οικονομικές κ.λπ.). Ανάπτυξη σεναρίων για την εξέλιξη κλάδων και επαγγελμάτων με βάση την μελλοντική ανάπτυξη τεχνολογικών, οικονομικών και θεσμικών παραμέτρων καθώς και εκτίμηση των μεσοπρόθεσμων στόχων για την συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί με ορίζοντα το 2030.
• Ολοκληρωμένη πρόταση δράσεων της ανάδειξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως επαγγελματικού κέντρου σύμφωνα με την αναπτυξιακή στρατηγική της, την κατεύθυνση τόνωσης των πυλώνων ανάπτυξης, την προσέλκυση επενδύσεων και την προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, την εκπόνηση ενός Σχεδίου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με συγκεκριμένους στόχους και δράσεις, την εξασφάλιση υψηλότερου επίπεδου ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης. Ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας. Προώθηση της βελτίωσης και της διάδοσης καλών πρακτικών άλλων περιφερειών της Ευρώπης. Διοργάνωση και συμμετοχή σε συνέδρια, διεθνή fora και διεθνείς θεματικές εκθέσεις.
• Συνεργασία για θέματα σχεδιασμού και ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2021-2027, όσον αφορά σε δράσεις επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, συνεργασιών επιχειρήσεων και εξωστρέφειας.
• Συνεργασία στη διερεύνηση/ωρίμανση προτάσεων έργων, τα οποία δύνανται να χρηματοδοτηθούν από ερευνητικά ή άλλα Προγράμματα όπως π.χ. HORIZON, ΙΝΤΕRREG Europe, που αποτελούν έναν δυνητικά αναπτυξιακό μηχανισμό.
• Οι παραπάνω ενέργειες μπορούν να επεκταθούν, περιλαμβάνοντας και την δυνατότητα υποβολής και υλοποίησης, από κοινού, προτάσεων έργων σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας στους οποίους παρατηρείται έντονη παρουσία από πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις , (π.χ. Επισκευή –συντήρηση οχημάτων, Κατασκευή –συντήρηση και Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων) ή άλλους που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξιολογεί ως υψηλής προτεραιότητας και αυξημένης στρατηγικής σημασίας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr