Γ. Παπαναστασίου στην ΕΔΕΥΑ: Μήπως θέλουν ακόμη και κερδοφόρες ΔΕΥΑ να εμφανιστούν ζημιογόνες;

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συμμετέχει στη 33η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ που πραγματοποιείται στα Χανιά εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ ως Αντιπρόεδρος.

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ορθολογική διαχείριση του νερού και τα μεγάλα ζητήματα που καλούνται ν΄ αντιμετωπίσουν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Παρόντες στις εργασίες της 33ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Δ.Ε.Υ.Α ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Κ. Κουμπουλής και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο δήμαρχος Αγρινίου στην παρέμβασή του υπογράμμισε την αδικία να μην επιχορηγηθούν από την Κυβέρνηση οι ΔΕΥΑ της χώρας για την αύξηση του ενεργειακού κόστους, επισημαίνοντας παράλληλα πως σε όσους δήμους δεν υπάρχουν ΔΕΥΑ, αλλά υπηρεσίες ύδρευσης, οι Δήμοι αυτοί πήραν επιχορήγηση για την αύξηση τους ενεργειακού κόστους της ύδρευσης. Ο Γ. Παπαναστασίου έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την απαξίωσης των ΔΕΥΑ, φέρνοντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι ΔΕΥΑ δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό παρά το γεγονός ότι αυτές δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό, αλλά πληρώνονται από τα ανταποδοτικά των ΔΕΥΑ. “Μήπως θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στις ΔΕΥΑ; Γιατί δεν χρηματοδοτήθηκαν οι ΔΕΥΑ; Μήπως θέλουν ακόμη και κερδοφόρες ΔΕΥΑ να εμφανιστούν ζημιογόνες;” αναρωτήθηκε με νόημα ο Γ. Παπαναστασίου και αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει ετοιμάσει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ και την ΕΕΤΑΑ ενόψει της επίκειμενης κυβερνητικής πρωτοβουλίας για αλλαγές στο χάρτη των ΔΕΥΑ της χώρας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr