Eπιστημονικό σεμινάριο στο Μεσολόγγι για τον αυτισμό

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος
Οπτικές Στρατηγικές, Επικοινωνία & Διαχείριση της Συμπεριφοράς με Βάση τις Αρχές TEACCH®ing

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Μεσολογγίου «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης», διοργανώνει στο Μεσολόγγι  το τριήμερο Σεμινάριο με πρακτική εξάσκηση ‘Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος-οπτικές Στρατηγικές, Επικοινωνία & Διαχείριση της Συμπεριφοράς με Βάση τις Αρχές TEACCH®ing.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις 17,18 & 19 Μαΐου 2024 και εστιάζεται στις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της ΔΑΦ και στην κατανόηση των ιδιαίτερων γνωστικών αποκλίσεων. Προσεγγίζει θεωρητικά τη δομημένη εκπαίδευση, παρέχει ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και προκαλεί τους συμμετέχοντες να σκεφθούν και να πειραματιστούν με την δημιουργία περιβάλλοντος επικοινωνίας και στρατηγικών που προωθούν την μάθηση, την ανεξαρτησία, την ψυχική υγεία και την ποιότητα ζωής.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
v  Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γενικής και ειδικής αγωγής,
v  Σε επαγγελματίες υγείας (Παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές,   εργοθεραπευτές)
v  Σε γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αυτισμό.
v  Σε όσους εμπλέκονται με άτομα με Αυτισμό

Εισηγήτρια είναι η παιδοψυχίατρος Βάγια Α. Παπαγεωργίου, MD, Med, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Certified Advanced TEACCH® Consultant. Είναι Διπλωματούχος Παιδοψυχιατρικής από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Birmingham, με εξειδίκευση στις ΔΑΦ στη Μ. Βρετανία και στις ΗΠΑ, στον Τομέα TEACCH.

Τόπος Διεξαγωγής

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας, οδός Γ. Χονδρού και Κανατά, Μεσολόγγι.

Υπεύθυνος Διοργάνωσης Σεμιναρίου:
Υπεύθυνος διοργάνωσης του Σεμιναρίου είναι η κα ΚΑΛΑΒΡΙΖΩΤΟΥ Ελένη, υπεύθυνη Γραμματείας της ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.diaplasi.org/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b1/

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr