Αγωνιώδης επιστολή της Περιφέρειας στους Δημάρχους για τις Στρατηγικές ΒΑΑ – ΟΧΕ

Πρόσφατα εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι Στρατηγικές των προγραμμάτων ΒΑΑ – ΟΧΕ για τους Δήμους Αγρινίου και Πατρέων. Το πότε όμως θα εγκριθούν οι Στρατηγικές των υπολοίπων Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε αντίθετη με το προηγούμενο ΕΣΠΑ, αυτή τη φορά στο νέο ΕΣΠΑ “άπλωσε” τα εργαλεία των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων σε όλους του Δήμους της Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας «Δυτικά Fm 92,8» και στην εκπομπή «Πίσω απ’ τις γραμμές» του Δημήτρη Παπαδάκη, απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εγκριθούν τα αντίστοιχα προγράμματα για τους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας και αν π.χ θα εγκριθούν μέσα στο καλοκαίρι ή μέχρι το τέλος του έτους. «Εμείς κάναμε πολιτική επιλογή για bottom – up πολιτικές σεβόμενοι την ψήφο των πολιτών στο πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και συνεργαζόμενοι μαζί τους. Όμως ασκούμε καθημερινά μεγάλη πίεση στους Δήμους, γιατί πλέον η μπάλα είναι στα πόδια τους. Την προηγούμενη εβδομάδα η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής, με εντολή μου, έστειλε αγωνιώδη επιστολή στους Δημάρχους για να ολοκληρώσουν μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια τη Στρατηγική τους» είπε χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πάντως ο Περιφερειάρχης στάθηκε στο γεγονός ότι τη νέα προγραμματική περίοδο θα γίνουν περισσότερα έργα και δράσεις για τους δήμους της περιοχής στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμων. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα του Δήμου Αγρινίου λέγοντας ότι «η ΒΑΑ Αγρινίου στην προηγούμενη περίοδο ξεκίνησε με 20 εκατ. ευρώ και έφτασε στα 55 εκατ. και στη νέα περίοδο ξεκινά από 61 εκατ. ευρώ».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr