«Back to Black» και «Χορεύοντας με τον Μπέκετ» στον Άνεσις

«Back to Black» στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ».
από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 καθημερινά , στις 7:00 μ.μ.

Η εκπληκτική ιστορία της πρώιμης πορείας προς τη δόξα της Έιμι Γουάινχαουζ και της δημιουργίας του του πρωτοποριακού της άλμπουμ, Back to Black.

Ειπωμένη από την οπτική της Έιμι και εμπνευσμένη από τους πολύ προσωπικούς της στίχους, η ταινία παρακολουθεί τη σπουδαία γυναίκα πίσω από το καλλιτεχνικό φαινόμενο και την ταραχώδη σχέση που βρίσκεται στον πυρήνα ενός από τα πιο θρυλικά μουσικά άλμπουμ στην ιστορία.

Σκηνοθεσία: Sam Taylor-Johnson
Σενάριο: Matt Greenhalgh
Ηθοποιοί: Lesley Manville, Eddie Marsan, Jack O’Connell, Ansu Kabia, Marisa Abela, Juliet Cowan, Bronson Webb

«Χορεύοντας με τον Μπέκετ» στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ».
από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 καθημερινά, εκτός Τρίτης στις 9:30 μ.μ.

Σάμιουελ Μπέκετ, εμβληματικός Ιρλανδός συγγραφέας, θεατρικός σκηνοθέτης και ποιητής, νομπελίστας, παριζιάνος μπον βιβέρ, αγωνιστής της γαλλικής αντίστασης, διανοούμενος, άπιστος σύζυγος, μοναχικός… Έγινε ευρύτερα γνωστός για τα περιβόητα έργα του “Περιμένοντας τον Γκοντό” (Waiting for Godot) και “Τέλος Παιχνιδιού” (Endgame). Η ταινία ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΚΕΤ αποτελεί μια σαρωτική αφήγηση της πολυδιάστατης ζωής του Μπέκετ, μια ασυνήθιστη βιογραφία, καθώς η ανασκόπηση γίνεται μέσα από το πρίσμα των σφαλμάτων του και περιστρέφεται γύρω από τις σημαντικότερες σχέσεις του, κυρίως με τις γυναίκες που τον αγάπησαν, αλλά που ο ίδιος ένιωθε ότι είχε αδικήσει.

Σκηνοθεσία: Τζέημς Μαρς
Σενάριο: Νιλ Φόρσιθ
Ηθοποιοί: Άινταν Γκίλεν, Μπρόναγκ Γκάλαγκερ, Σαντρίν Μπονέρ, Γκαμπριέλ Μπερν, Ρόμπερτ Αραμάγιο, Μαξίν Πίκε, Φιον Ο’Σι, Μπάρι Ο’Κόνορ, Γκρέιν Γκουντ

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.
Η τιμή των εισιτηρίων είναι : ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€
ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας) 4€