Tώρα καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση τι εστί η… βίαιη πράσινη μετάβαση

Ανακαλύπτουν ότι είναι κακή η βίαιη πράσινη μετάβαση

Κάτι έπαθαν ορισμένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης και άρχισαν να βάζουν κάποιες «σκιές» στο… όραμα της πράσινης μετάβασης, με τους όρους που αυτή έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, από τις Βρυξέλλες όπου συζητείται η επείγουσα αναθεώρηση της ΚΑΠ, είπε πως «οι αγρότες πριν από δύο μήνες ξεσηκώθηκαν, επειδή διαπίστωσαν ότι η ΚΑΠ δεν ήταν λειτουργική και οδηγούσε με βίαιο και όχι ομαλό τρόπο στην πράσινη μετάβαση».

Τελικά είναι πρόβλημα η βίαιη μετάβαση. Βέβαια ο Λ. Αυγενάκης δεν μας λέει ότι αυτή η βίαιη μετάβαση ήταν απόφαση της Ε.Ε. στο πλαίσιο του deal που έκανε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τους Πράσινους κυρίως και δευτερευόντως με τους Σοσιαλιστές, που προωθούσαν την ατζέντα αυτή. Σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επικρίνει τους Πράσινους που δεν συμφωνούν με την αναθεώρηση της ΚΑΠ, αλλά δυστυχώς πλέον είναι αργά και η ζημιά φαίνεται όχι έχει γίνει.

Εκτός όμως από το Λ. Αυγενάκη ήρθε και ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, να δηλώσει ότι «το κόστος της ενεργειακής μετάβασης βρίσκεται σε συνάρτηση με το πώς θα την κάνεις και πόσο προσεκτικά θα τη σχεδιάσεις. Χρήματα για να κάνουμε και πολυτελή μετάβαση και στοιχειώδη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή δεν υπάρχουν. Πρέπει να είμαστε συνετοί και αποτελεσματικοί στις επιλογές μας». Βέβαια ο Θ. Σκυλακάκης όταν λέει πολυτελή μετάβαση εννοεί τη βίαιη μετάβαση… Μάλιστα ανέφερε ακόμη ότι η κλιματική αλλαγή είναι δεδομένη και χρειάζεται να βάλουμε χρήματα στην άκρη για την προσαρμογή, γι’ αυτό ζήτησε σε διεθνές επίπεδο «να μην τεθούν ακόμα πιο φιλόδοξοι στόχοι για το κλίμα»…

Να δεις που όταν «ξυπνήσουν» εντελώς από την «ονείρωξη» της πράσινης μετάβασης θα αρχίσουν σιγά – σιγά να μας μιλούν για τα ορυκτά καύσιμα…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr