Ύμνοι Τσούνη στην κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες της για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, αναφερόμενος αρχικά στις δυτικές αξίες και ειδικά στη δημοκρατία, την ισότητα και τον πολιτισμό, τονίζοντας πως «ο κόσμος οφείλει ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για τη διακυβέρνηση και τη δημοκρατία».

Βεβαίως δεν έχασε την ευκαιρία να υμνήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, λέγοντας ότι «η αγάπη είναι αγάπη, είμαστε όλοι ίσοι, όλοι δημιουργίες του Θεού».

Ο… αγαπητικός του λόγος συνεχίστηκε και για το θέμα της μετανάστευσης, την ώρα που όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί διαμαρτύρονται και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίστηκε το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. «Πρέπει να σταματήσουμε τη ρητορική του μίσους και να μιλήσουμε τη γλώσσα της αγάπης», όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης.

Όταν ρωτήθηκε για την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ, ο Τζορτζ Τσούνης τόνισε το Ισραήλ είναι ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ. Πρόσθεσε όμως ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όμως το πώς το κάνει έχει σημασία».

Έκανε λόγο για τις εξαιρετικές σχέσεις Ουάσιγκτον – Αθήνας, ενώ προκαλεί η απάντησή του για τα F-16 που θα πάρει η Τουρκία: «Η Τουρκία έχει F-16 εδώ και δεκαετίες όπως και η Ελλάδα και πρέπει να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι είναι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ»! Φτάνοντας στο σημείο να… ενθαρρύνει τους «δύο συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ» να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους!

πηγή : newsbreak.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr