Στο Μεσολόγγι οι κυβερνητικές αποφάσεις που δεν αρέσουν συγκρίνονται με τις ορδές του Ιμπραήμ

Δηλαδή σήμερα περνάτε και τις κακουχίες των Ελεύθερων Πολιορκημένων;

Η γνώση της ιστορίας μας δίνει εργαλεία για να κατανοήσουμε τον κόσμο και το σήμερα στο οποίο βρισκόμαστε. Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο να κάνουμε παραλληλισμούς και ταυτίσεις ιστορικών γεγονότων πριν από 100 ή 200 χρόνια με το σήμερα, πόσο μάλλον όταν οι καταστάσεις που συγκρίνονται και παραλληλίζονται απέχουν όσο η γη από το φεγγάρι, αν όχι και περισσότερο.

Αναφώνησαν λοιπόν το Μεσολόγγι ότι βρίσκονται σε «κατάσταση πολιορκίας», με αφορμή την απόφαση  της Κυβέρνησης στο νέο δικαστικό χάρτη να ορίσει κεντρικό Πρωτοδικείο για την Αιτωλοακαρνανία, αυτό του Αγρινίου. «Βρισκόμαστε σε πολιορκία 198 χρόνια μετά την μεγάλη Έξοδο, τις ίδιες ημέρες, με την ίδια αδικία, με την ίδια απειλή, απειλή εξαφάνισης…» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Παΐσιος στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Δηλαδή συγκρίνονται οι σφαγές των Τούρκων με μια απόφαση της σημερινής κυβέρνησης… Ή των προηγούμενων κυβερνήσεων, γιατί πάνω – κάτω τα ίδια λένε στο Μεσολόγγι κάθε φορά, που δεν τους αρέσει μια κυβερνητική απόφαση. Τα ίδια έλεγαν όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ίδρυσε το Εφετείο στο Αγρίνιο και όχι στο Μεσολόγγι, τα ίδια έλεγαν και όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταργούσε το ΤΕΙ. Μπορεί όντως αυτή η απόφαση να είναι άδικη και δημιουργεί και δικαιολογημένη ίσως αγανάκτηση. Αλλά να συγκρίνεται με τις ορδές του Κιουταχή και του Ιμπραήμ είναι πέρα ως πέρα παράλογο. Γιατί, κατ’ αντιστοιχία θα πρέπει να υποθέσουμε ότι σήμερα οι Μεσολογγίτες βιώνουν αντίστοιχες κακουχίες με αυτές που βίωσαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.

Αν το πιστεύουν αυτό, στο Μεσολόγγι τότε σηκώνουμε ψηλά τα χέρια…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr