Υπουργείο Μετανάστευσης: Μέσω μεταναστών…. και η λύση για το brain gain!

Η Βούλτεψη βρήκε λύση για το brain gain!

Είναι ίδιον του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου γενικά να προσπαθούν τα στελέχη του συνεχώς να πείσουν ότι έχουν αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους. Και δεν είναι η άποψη της εφημερίδας, αλλά το δείχνουν τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που φανερώνουν πως η μεταναστευτική πολιτική της χώρας δεν… τραβάει. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εντός του πρώτου τριμήνου του 2024, 10.954 μετανάστες και πρόσφυγες μπήκαν στη χώρα, προκαλώντας αρνητικό ρεκόρ 8ετίας. Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται άμεσα τόσο με τη ραγδαία αύξηση των ροών από τη Λιβύη όσο όμως και με το γεγονός πως οι βάρκες από τα τουρκικά παράλια συνεχίζουν να φεύγουν με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου.

Μετά τον υπουργό Δημήτρη Καιρίδη, ήταν η σειρά της υφυπουργού Σοφίας Βούλτεψη να απεραντολογήσει στο Φόρουμ των Δελφών και να δείξει ότι διά των λόγων η κυβέρνηση αυτή έχει λύσει μάλλον όλα τα προβλήματα της Γης. Η κυρία Βούλτεψη λοιπόν μας ενημέρωσε ότι «οι μετανάστες θα βοηθήσουν στο brain gain».

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υποστήριξε ότι η μετανάστευση σχετίζεται με το Δημογραφικό ως εξής: «Οταν υπάρχει εργατικό δυναμικό και εργάζεται αυξάνεται το ΑΕΠ, αυξάνεται ο εθνικός πλούτος, αυτό φέρνει περισσότερα έσοδα και θα βοηθήσει την αναστροφή του brain drain, διότι η χώρα θα ανέβει οικονομικά, θα έχει πλούτο και πολλοί από αυτούς που έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης θα επιστρέψουν στη χώρα για να κάνουν εδώ τις οικογένειές τους». Το… έλυσε το πρόβλημα η κυρία Βούλτεψη με το να ανοίξει τις πόρτες στις στρατιές των μεταναστών. Βέβαια, η συλλογιστική της μπάζει, αλλά αυτό, όπως φαίνεται, δεν έχει καμία σημασία για τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίοι αρέσκονται στα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Η κυρία Βούλτεψη στην ομιλία της στους Δελφούς τόνισε επίσης πως η εργατική νομοθεσία χρειάζεται τις κατάλληλες προσαρμογές και ανέφερε πως οι μετανάστες μπορούν να εκπαιδευτούν για θέσεις απασχόλησης στον τουριστικό, στον κατασκευαστικό τομέα και στη μεταποίηση.

πηγή : newsbreak.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr