Ευρωεκλογές με έναν στους δύο να λέει πως θα ψηφίσει διαφορετικό κόμμα

Ξόρκια στη χαλαρή ψήφο

Οι δημοσκοπήσεις που βγαίνουν ενόψει των ευρωεκλογών και θα έχουν φυσικά συνέχεια εκτός από την πρόθεση ψήφου έχουν και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. Ευρήματα που δείχνουν το πόσο ρευστό είναι το σκηνικό, ιδίως ενόψει μια τέτοιας χαλαρής εκλογικής αναμέτρησης, υπό την έννοια πως ό,τι και να βγάλει η κάλπη, την επόμενη ημέρα η ίδια κυβέρνηση θα υπάρχει.

Σε πρόσφατη λοιπόν δημοσκόπηση της Opinion Poll το 49% δηλώνει πως είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές πέρυσι. Ένας στους δύο λοιπόν πιθανότατα θα ψηφίσει κάτι διαφορετικό. Και βεβαίως αυτό το 49% δεν προέρχεται φυσικά μόνο από ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά από όλο το πολιτικό φάσμα.

Βεβαίως αυτός που διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από μια τέτοια αλλαγή στάσης του εκλογικού σώματος είναι το κυβερνών κόμμα. Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης προχθές παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τη χώρα με το… κόμμα. «Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο σταθερή η χώρα» ήταν το σχεδόν εκβιαστικό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη, προκειμένου ακριβώς να ξορκίσει την χαλαρή ψήφο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr