Ενημέρωση στους μαθητές του ΕΠΑΛ Μακρυνείας για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων

Στο ΕΠΑΛ Μακρυνείας του Νόμου Αιτωλοακαρνανίας μέλη της ΑΜΚΕ My Grand Road επισκέφθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου του κ. Βασίλειου Σολωμού και ενημέρωσαν τους μαθητές για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων.

Η Αιτωλοακαρνανία έχει πολλά θύματα στην άσφαλτο από οδικά τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε ανήλικους. Η προσπάθεια του διευθυντή του σχολείου, αλλά και των εκπαιδευτικών ήταν να ενημερώσουν τους μαθητές για την μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων, δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει και η My Grand Road.

Οι μαθητές, ενημερώθηκαν μέσα από διαδραστική συζήτηση και διάλογο για τις Ποινικές και Αστικές Κυρώσεις σε περίπτωση συμμετοχής ανηλίκου σε οδικό τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα.

Κατανόησαν τόσο τις Ποινικές ευθύνες αλλά και τις Αστικές υποχρεώσεις .Επίσης διαπίστωσαν τις ελλείψεις, που είχαν στο πλαίσιο της οδηγικής συμπεριφοράς σε διασταυρώσεις αστικών περιοχών, δηλαδή τους κανόνες προτεραιότητας σε διασταυρώσεις.Τέλος, αρκετοί μαθητές χρησιμοποίησαν τα γυαλιά προσομοίωσης αλκοόλης όπου διαπίστωσαν τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας και ελπίζουμε οι φορείς, όπως οι Δήμοι και η Περιφέρεια, να ενσωματώσουν στο σχέδιο δράσης τους, την ενημέρωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

https://www.facebook.com/mygrandroadMGR
Με εκτίμηση
My Grand Road team

MY GRAND ROAD :  Ασφαλή Μετακίνηση στους μαθητές του ΕΠΑΛ Μακρυνείας

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr