Σημαντικές διακρίσεις για το 12o Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην 6η Πανελλήνια Διημερίδα Κλασικού Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Στους Αγώνες πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτούς και 29 μαθητές του 12ο Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης το 1992, Βούλα Πατουλίδου, η οποία προέτρεψε τους μαθητές να κυνηγούν τα όνειρά τους και να παλεύουν μέχρι να πραγματοποιηθούν. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, του ανθρώπου που ζωντάνεψε την Αρχαία Μεσσήνη και έχει παραδώσει ένα αξεπέραστο μνημείο στην ανθρωπότητα.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιελάμβανε τα εξής αγωνίσματα: Αγώνες Δρόμου ( ½ Σταδίου- 1 Σταδίου -2 Στάδια), Ρίψη Λίθου, Μήκος άνευ φοράς.Οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κατέκτησαν 2 χρυσά μετάλλια. Συγκεκριμένα ο μαθητής Δημήτριος Αβράμπος ήρθε πρώτος στη ρίψη Λίθου και η μαθήτρια Ιωάννα Μαστροκώστα πρώτη στον Δρόμο 2 Σταδίων. Τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση που αναβιώνει τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και καλλιεργεί το γνήσιο και υγιές αθλητικό πνεύμα και παράλληλα να γνωρίσουν τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Ηλίας Κυρίος, Δημήτριος Αθανασίου, Κώστας Μέντζος, Μαριάνθη Δρακοπούλου. Οι Αγώνες αποτελούν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Σημαντικές διακρίσεις για το 12 Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr