Στις Δημοκρατίες ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν αναμενόμενη, με αφετηρία την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση για τη συσχέτισή τους με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η Δικαιοσύνη διανύει το διάστημα που της αναλογεί. Έστω αργά, έστω… ασθενικά. Δεν μπορεί ωστόσο να υποκαταστήσει τον πρωταγωνιστή της Δημοκρατίας. Που είναι ο λαός.

Στις Δημοκρατίες, ευτυχώς ο λαός είναι εκείνος που έχει την ευθύνη… αποβολής κομμάτων. Με το να καταδικάζει στο περιθώριο, όσους είναι επικίνδυνοι για την ίδια τη Δημοκρατία.

Το ουσιαστικό διακύβευμα για το πολιτικό σύστημα λοιπόν αφορά στην αναίρεση των λόγων που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να… αδιαφορούν για την ακροδεξιά-ναζιστική-εγκληματική φυσιογνωμία κομμάτων, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι τους Σπαρτιάτες, και να τους εμπιστεύονται την ψήφο τους.

Είναι στο χέρι μας. Και βέβαια, το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα θα πρέπει να εγκαταλείψει τη μακαριότητά του και να δουλέψει, ώστε να γίνει περισσότερο ελκυστικό και συμβατό με την τρέχουσα συγκυρία και τις καινούριες προτεραιότητες των πολιτών.

Αντί να συμβάλλει στην περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής, προσφέροντας εικόνα και αισθητική… παρατράγουδων.

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr