H απάντηση της ΔΕΥΑ στον Κ. Πιστιόλα: Ξεκάθαρα απολογείται ο κ. Πιστιόλας στην υπόθεση

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Θύμιος Γρίβας δήλωσε σχετικά με την ανακοίνωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κ. Πιστιόλα:

«Είναι σαφές ότι προκλήθηκε σάλος στην τοπική κοινωνία από την ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την παρεμπόδιση των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΑ να κάνουν δειγματοληψία σε ξενοδοχειακή επιχείρηση. Στην επώνυμη αναφορά των εργαζομένων τονίζεται ότι εμποδίστηκε ο έλεγχος και χύθηκαν τα δείγματα μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, κ. Κώστα Πιστιόλα.

Η αλήθεια είναι ότι οι δημόσιοι λειτουργοί ακολουθούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο από το οποίο δεν παρεκκλίνουν ποτέ. Είναι τουλάχιστον προσβολή για τους υπάλληλους της ΔΕΥΑΑ να λέγεται ότι λειτουργούν ως καφενείο. Και είναι θεσμικό ατόπημα από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Τόσο η χημικός που μετείχε στον έλεγχο όσο και ο υπάλληλος ακολούθησαν τη συνήθη διαδικασία δηλαδή ενημέρωσαν, πήραν δείγματα σε αποστειρωμένα φιαλίδια για να τα αποστείλουν σε χημείο. Ας σημειωθεί ότι, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και στη συγκεκριμένη εάν υπήρχε πρόβλημα στο δείγμα η ευθύνη αποδίδεται στη ΔΕΥΑΑ και όχι στους πολίτες. Άρα, αναρωτιέται κανείς, γιατί ο κ. Πιστιόλας δημιούργησε τέτοιο ζήτημα και δεν θέλησε να βγουν τα δείγματα από το ξενοδοχείο. Όλα αυτά ειπώθηκαν αναλυτικά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με όλες τις λεπτομέρειες και απαντήθηκαν όλες οι απορίες.

Είναι τουλάχιστον άστοχο να επανέρχεται ο κ. Πιστιόλας σε μια υπόθεση για την οποία ξεκάθαρα απολογείται. Και όπως λέει ο σοφός λαός, «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι».

Η Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα. Προκλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις δεν χωρούν στο Δήμο Αγρινίου. Κανείς και τίποτα δεν είναι στο απυρόβλητο. Οι πολίτες κατανοούν και κρίνουν συμπεριφορές».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr