H Ευρωπαϊκή Ένωση ανάβει τα φώτα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου μπας και ψηφίσουμε

Σήμερα, 9 Μαΐου, είναι η Ημέρα της Ευρώπης, η ημέρα που γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές. Έτσι λοιπόν οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να φωταγωγηθούν σημαντικά μνημεία ανά τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προβάλλοντας ταυτόχρονα μηνύματα υπέρ της συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές.

Η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, το Κολοσσαίο στη Ρώμη, αλλά και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στη λίστα των περισσότερων από 60 μνημείων που θα φωταγωγηθούν ανά την Ευρώπη.

Το πρόβλημα όμως στην περίπτωση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου έχει να κάνει με το γεγονός εδώ και αρκετά χρόνια η γέφυρα δεν φωταγωγείται καθημερινά, όπως στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της. Αρχικά λόγω της κρίσης των μνημονίων και στη συνέχεια λόγω της ενεργειακής κρίσης. Και οι Βρυξέλλες βαυκαλίζονται ότι οι Ευρωπαίοι επειδή θα δουν κάποια ωραία συνθήματα πάνω στα φωταγωγημένα μνημεία, θα πάνε να ψηφίσουν και δεν θα πάνε για καφέ…

Δυστυχώς οι Βρυξέλλες δεν έχουν αντιληφθεί πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η Ευρώπη, για παράδειγμα, με την ανερμάτιστη πολιτική της δημιούργησε ενεργειακή κρίση στον εαυτόν της πριν δημιουργήσει ο Πούτιν με τον πόλεμό του στην Ουκρανία την ενεργειακή κρίση. Και αφού μας… άλλαξε τα φώτα, τώρα ανάβει τα φώτα σε κάποια μνημεία, με την φρούδα ελπίδα να πάμε να ψηφίσουμε για να μην ανέβει η ακροδεξιά….

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr