Παραμένει ακόμη στις… μακέτες το Varko Bay

Το χρονοδιάγραμμα για το Varko Bay μιλούσε για έναρξη λειτουργίας το καλοκαίρι του 2026, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής

Αν και ενταγμένη στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων από τα μέσα 2020, σήμερα σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, η τουριστική επένδυση Varko Bay Resort στην Πογωνιά, ύψους άνω των 180 εκατ. ευρώ, δεν έχει μπει ακόμη σε φάση της υλοποποίησης.

Η επένδυση αυτή σχεδιάστηκε από την ολλανιδική εταιρεία RND Investments και μέσω αυτής πρόκειται να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη συνολικά, μέσω συνεργασίας με το γαλλικό ξενοδοχειακό όμιλο Accor, ο ασιατικός όμιλος διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων Banyan Tree.

Πριν από ένα χρόνο, μάλιστα, οι λεπτομέρειες της επένδυσης είχαν παρουσιαστεί επισήμως σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα από τους Leon Van Der Heiden και Marie-José Van Der Steen, επικεφαλής της RND Investments. Τότε, μάλιστα, είχε δοθεί και το χρονοδιάγραμμα, που προσδιόριζε την έναρξη λειτουργίας του υπερπολυτελούς θερέτρου, που πρόκειται να δημιουργηθεί, για το καλοκαίρι του 2026.

Ο θεμέλιος λίθος όμως ακόμη δεν έχει μπει και σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου φαίνεται ότι μεταξύ άλλων η επένδυση να αντιμετωπίζει και χρηματοδοτικό ζήτημα… Ας ελπίσουμε αυτό να είναι προσωρινό και η επένδυση αυτή έστω και με καθυστέρηση να υλοποιηθεί και να μην αποδειχθεί άλλη μια «φούσκα» σαν αυτές που κατά καιρούς έχουμε ακούσει στην Αιτωλοακαρνανία π.χ. για το Πλατυγιάλι.

Σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας powergame.gr του ομίλου «Παραπολιτικά» αναφέρει:

Varko Bay: Τι συμβαίνει με την «πεντάστερη» επένδυση 

Στον «αέρα» φαίνεται ότι βρίσκεται το νέο υπερπολυτελές θέρετρο Varko Bay, που θα αναπτυχθεί στη Χερσόνησο Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου.

Η ολλανδική επενδυτική εταιρεία RND Investments, με επικεφαλής τον Leon van der Heiden, που έχει αναλάβει το σύνθετο πολυτελές project, φαίνεται ότι τα έχει βρει σκούρα, τόσο λόγω της δύσκολης τοποθεσίας όπου πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο όσο και των υψηλών κεφαλαίων που απαιτούνται για να πάρουν μπρος οι κατασκευαστικές εργασίες. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο Ολλανδός επενδυτής έχει βγει στην αγορά και αναζητεί πιθανούς αγοραστές, που θα αναλάβουν το project και στη συνέχεια θα το χρηματοδοτήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο θα περιλαμβάνει 16 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες. Θα διαθέτει ακόμη τρία εστιατόρια και μπαρ, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού γιοτ έως 40 μέτρων. Τα αρχικά σχέδια, μάλιστα, προέβλεπαν ότι το έργο θα λειτουργούσε το 2026 και η συνολική επένδυση θα έφτανε τα 180 εκατ.ευρώ. Το θέρετρο και το προαιρετικό πρόγραμμα μίσθωσης των κατοικιών θα είναι υπό τη διαχείριση του Banyan Tree.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr