Ο Μητσοτάκης ξέχασε τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Μετά από δύο δεσμεύσεις, έκανε την πάπια σήμερα ο Μητσοτάκης για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Mιας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε την περσινή προεκλογική του συγκέντρωση στο Αγρίνιο και παρατήρησε σήμερα περισσότερο κόσμο σε σχέση με πέρυσι, και μιας και κανείς δεν του θύμισε τι δέσμευσεις ανέλαβε πέρυσι για το Αγρίνιο, ας τις θυμήσουμε εμείς.

Πέρυσι λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Έλεγε συγκεκριμένα ότι “οι μελέτες θα ωριμάσουν μέσα στον επόμενο χρόνο” και δεσμεύονταν για την κατασκευή του έργου ύψους περί τα 100 εκατ. ευρώ μέσα στη νέα τετραετία. Έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα να ρωτήσουμε σήμερα, αν οι μελέτες του έργου αυτού σήμερα, ένα χρόνο μετά όπως έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι ώριμες για δημοπράτηση…  Ο Κ. Μητσοτάκης δεν μας είπε τίποτα επ’ αυτού.

Αν μάλιστα κρίνουμε από το γεγονός ότι σχεδόν επί μια διετία οι θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής προσπαθούν να κλείσουν ένα ραντεβού με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για το διαγώνιο άξονα από το Πλατυγιάλι μέχρι τη Λαμία, μέρος του οποίου είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, μάλλον δεν είναι ακόμη ώριμες οι μελέτες.

Ο Κ. Μητσοτάκης λοιπόν θα πρέπει να προσέξει! Δεσμεύτηκε για πρώτη φορά το 2019 για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ξαναδεσμεύτηκε το 2023… Αν νομίζει ότι μπορεί να δεσμευτεί και τρίτη φορά το 2027 χωρίς στο μεσοδιάστημα να έχει κάνει τίποτα, ας το κάνει. Πάντως δεν μπορεί να πολιτεύεται στην Αιτωλοακαρνανία εσαεί με την ολοκλήρωση του δρόμου Άκτιο – Αμβρακία, ούτε με τα ενεργειακά έργα της ΤΕΡΝΑ…

Ναι, πράγματι η κυβέρνηση της ΝΔ με καθοριστικές αποφάσεις ολοκλήρωσε το Άκτιο – Αμβρακία, αλλά ως πότε θα πανηγυρίζουμε που ως Πολιτεία χρειαστήκαμε 14 χρόνια για 49 χιλιόμετρα δρόμου (3,5 χιλιόμετρα το χρόνο); Δεν είναι για πολλά πανηγύρια κάτι τέτοιο… Και σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάμε παρακάτω! Και παρακάτω, σε σχέση με τις δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη για το Αγρίνιο, δεν υπάρχει ακόμη κάτι χειροπιαστό! Ούτε καν τα τεύχη δημοπράτησης της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Στο βίντεο τι έλεγε πέρυσι ο Κ. Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr